La Nit de l'Albà d'Elx es posa a punt amb les inspeccions a les botigues de material pirotècnic

La policia vigila la venda, l'emmagatzematge i el transport del material de manera intensiva abans del 13 d'agost

Un agent de la Policia Local d'Elx revista un magatzem de material pirotècnic / 'À Punt NTC'

A les portes de la setmana gran de les festes d'Elx (Baix Vinalopó) s'intensifiquen les inspeccions als locals de venda de material pirotècnic. La pólvora és un element irrenunciable per als il·licitans aquests dies i ha d'anar acompanyada de mesures estrictes de seguretat per a evitar accidents.

La Policia Local d'Elx revista l'homologació, l'origen o l'embalatge. Les visites seran constants fins al 13 d'agost per a inspeccionar la venda, l'emmagatzematge i el transport de material pirotècnic. Es revisa cada element de seguretat i especialment el polvorí. No pot superar el límit de material i ha de ser estanc. La venda a menors o el compliment de l'aforament també estaran en el punt de mira. "Sempre fem que els menors vinguen acompanyats dels pares per a fer les compres", recorda Jordi Brau, un dels molts venedors de material pirotècnic a Elx.

De cara a la Nit de l'Albà, també s'incrementaran els equips mèdics dels dos hospitals d'Elx i per a evitar botellots, es tancarà el parc Jaume I.

"Estem aplicant sentit comú i contundència respecte a la llei. No podem tindre menors amb comes etílics a Elx perquè l'Ajuntament mire cap a un altre costat", ha declarat l'alcalde, Pablo Ruz. En paral·lel, la vigilància a les botigues de venda d'alcohol serà estricta.

També et pot interessar

stats