La Dama d’Elx rep els turistes que aterren a l’aeroport

És d’un dels actes organitzats pel Reial Orde de la Dama per a commemorar el 126 aniversari de la troballa de la cèlebre escultura

La Dama Elx que donava la benvinguda aquest divendres als visitants que aterraven a Alacant
La Dama Elx que donava la benvinguda aquest divendres als visitants que aterraven a Alacant / À Punt NTC

Aquest divendres es compleixen 126 anys d’una de les troballes arqueològiques més importants del nostre territori: el bust iber de la Dama d’Elx, descoberta al jaciment de l’Alcúdia. Perquè aquesta efemèride no quede en l'oblit, el Reial Orde de la Dama d'Elx ha organitzat un seguit d'actes que, segons la regidora de Cultura, Irene Ruiz, “és un dels moments més significatius de la ciutat i un dels senyals d'identitat dels il·licitans”. De fet, era la mateixa Dama la que rebia els turistes que aquest divendres aterraven en l'aeroport il·licità.

Com a novetat, enguany s’ha instal·lat un estand commemoratiu del 126 aniversari del descobriment en l'Aeroport Alacant-Elx, on a més d'una dona caracteritzada d'aquesta emblemàtica Dama, la Fundació L’Alcúdia i VisitElche, donaran informació als viatgers sobre la ciutat i, en especial, sobre el jaciment on es va trobar aquest bust. Els visitants a més, han pogut fer-se fotos en el photocall i seran obsequiats amb polseres commemoratives i reproduccions de la Dama.

“Volem explicar la troballa i la història de la Dama a tot aquell que baixe de l'avió, i que coneguen Elx. També volem explicar-los que només a deu quilòmetres de l'aeroport està el jaciment de l’Alcúdia, el lloc on va ser trobada”, ha explicat Mari Carmen Pérez Cascales, presidenta del Reial Orde de la Dama d’Elx.

“La Dama d'Elx és cultura, però també un reclam turístic”, ha destacat la regidora Irene Ruiz.

A la vesprada, a partir de les 18.30 hores, partiran autobusos gratuïts des del Museu Arqueològic i d’Història d’Elx (MAHE) per a traslladar als qui desitgen assistir a l'acte institucional que se celebrarà una hora després al jaciment de l’Alcúdia, on la Dama Vivent depositarà un ram de flors en el lloc on va ser descoberta.

També et pot interessar

stats