L'Ajuntament d'Alboraia busca una alternativa residencial per a una dona de 71 anys desnonada

L’associació Dones Feministes denuncia que és una víctima de violència econòmica i patrimonial per part de l’exmarit

Isabel rep una pensió compensatòria de 700 euros, amb els quals, assegura, no pot viure i pagar un lloguer

Una dona de 71 anys ha sigut desnonada aquest dimecres de matí a Alboraia (Horta Nord) de la casa en què ha viscut els últims 24 anys. L’exmarit, de qui es va divorciar el 2018, és propietari de tres pisos i dos baixos al poble i tots els béns estan escripturats com a privatius. 

Isabel Mercado, l’afectada, rep una pensió compensatòria de 700 euros. Així –assegura– no pot viure i pagar un lloguer. Ara, l’exparella la fa fora de la vivenda familiar després de quasi quaranta anys treballant sense contracte amb ell al negoci familiar. El testimoni d’aquesta dona va ser central en el recent reportatge d’En context sobre la violència econòmica contra les dones

Algunes integrants d’Alanna i Dones Feministes, les associacions que durant tot aquest temps han estat al costat d'Isabel, s’han reunit al carrer per a intentar canviar la situació, sense èxit. Es tracta d’una sentència que no es pot revocar i, a pesar de l’intent dels agents de la Guàrdia Civil de mediar entre Isabel i les advocades de l’exmarit, finalment la dona s’ha vist obligada a eixir de la vivenda. 

L'Ajuntament d'Alboraia busca alternativa residencial

L'Ajuntament d'Alboraia ha confirmat en À Punt NTC que busquen una alternativa residencial perquè no es quede al carrer, però no hi ha vivenda social disponible. Serveis Socials i l'Ajuntament d'Alboraia han avançat que li sufragaran les despeses d'un aparthotel fins a trobar-li una alternativa residencial a Isabel. A més, Serveis Socials va emetre l'informe de vulnerabilitat social als jutjats fa dos dies, segons ha confirmat la treballadora social de l'afectada.

Isabel ara per ara no té cap certificat que li acredite la situació de vulnerabilitat. Dones Feministes assegura que Isabel ha sigut víctima d'una violència econòmica i patrimonial i remarquen que no és l'única en aquesta situació. 

També et pot interessar

stats