L’Ajuntament d’Alacant estudia denunciar el 'youtuber' Nil Ojeda per un repte de simular un ofegament

El consistori lamenta que es “jugue” amb la seguretat dels banyistes, en un estiu en què ja han mort més de vint persones a les costes valencianes

Cartell del repte d'Alacant
Cartell del repte d'Alacant / Milfshakes

L’Ajuntament d’Alacant ha avançat este dimarts que estudien denunciar el youtuber català Nil Ojeda per promocionar un repte viral que consistia a simular un ofegament a canvi d’aconseguir un lot de productes d’una marca de roba. Esta acció la prenen, tal com ha assegurat el consistori, després que diversos joves feren este desafiament a les costes alacantines. 

El repte de la ciutat d’Alacant, tal com es detalla en un cartell, consistia a localitzar el professional de socorrisme, posar-se davant d’ell i “començar a actuar, en terra, com a ofegat fora de l’aigua”. Tot i això, alguns joves van optar per simular este "joc de rol" dins de la mar, segons remarca l'Ajuntament.

@nilojeda

He escondido 10 latas por España 🥫

♬ sonido original - Nil Ojeda

En una roda de premsa, el regidor d’Assessoria Jurídica, Manuel Villar, i la regidora de Turisme, Ana Poquet, han explicat que han donat instruccions als serveis jurídics del consistori per tal que estudien si cal emprendre accions legals contra el responsable del joc de rol, de la mateixa manera que han afegit que donar un fals avís d’emergència podria estar considerat delicte en el Codi Penal. A més, la Policia Nacional també investiga els fets. 

El consistori lamenta que es “jugue” amb la seguretat dels banyistes, en un estiu en el qual ja han mort més de vint persones a les costes valencianes. “No ha provocat res, perquè si algú haguera requerit el servei dels socorristes, ells estaven atenent persones que no ho necessitaven. No s’ha de lamentar cap situació dramàtica però, tenint en compte l’inici de l’estiu, amb el nombre de persones ofegades, no hi ha més remei que condemnar eixa actitud i intentar evitar-ho”, ha deixat clar Poquet.  

També et pot interessar

stats