L’Ajuntament de Betxí recol·loca la creu dels caiguts a l'ermita del Calvari

El Suprem i el TSJCV van donar la raó a Advocats Cristians de traslladar-la del cementeri municipal al seu lloc d’origen

Betxí recol·loca la creu dels caiguts a l'Ermita del Calvari
Betxí recol·loca la creu dels caiguts a l'Ermita del Calvari / À Punt NTC

L’Ajuntament de Betxí ha recol·locat aquest divendres la creu dels caiguts a l'ermita del Calvari, tot just abans de la Setmana Santa. I ho fa després que el Tribunal Suprem i el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) hagen donat la raó a l’organització Advocats Cristians de retornar-la al seu lloc original i que el consistori decidira situar-la en el cementeri municipal

El 2019, l'Ajuntament de Betxí va ordenar traslladar la creu de l'ermita del Calvari al cementeri, seguint les petjades d’altres municipis com Callosa d'en Sarrià, Castelló de la Plana i la Vall d'Uixó. Llavors, Advocats Cristians va començar eixe mateix any a litigar en els tribunals a favor de la creu al·legant que la retirada es devia a motius ideològics. 

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va reconéixer llavors que tant la retirada de la creu com el trasllat van ser il·legals i va obligar el consistori a posar-hi la creu de nou. Enguany, el Suprem s’ha pronunciat en el mateix sentit i ha emés una sentència ferma a favor de retornar-la a la seua ubicació original.

La presidenta d'Advocats Cristians, Polònia Castellanos, va celebrar la notícia, assegurant que “es tracta d'una gran victòria que obri la porta a reposar totes les creus que han sigut derrocades a Espanya per l'odi de l'esquerra radical als símbols cristians”.

També et pot interessar

stats