L'Aita Mari torna a Vinaròs després de la seua novena missió al Mediterrani

En la seua última missió l'embarcació de l'ONG Salvament Marítim Humanitari ha dut a terme dues actuacions rescatant a 71 persones

Un grup de 40 persones en perill en una pastera molt precària rescatades per l'Aita Mari el passat 21 de febrer.
Un grup de 40 persones en perill en una pastera molt precària rescatades per l'Aita Mari el passat 21 de febrer / Twitter: @maydayterraneo

El vaixell de salvament Aita Mari, que gestiona l'ONG guipuscoana Salvament Marítim Humanitari (SMH), ha tornat a port de Vinaròs després de posar fi a la seua novena missió en la qual ha dut a terme dues actuacions rescatant a 71 persones.

L'Aita Mari va soltar amarres l'1 de març al port italià d'Ortona rumb a Vinaròs, on va arribar aquest dimecres, segons ha informat l'ONG Salvament Marítim Humanitari (SMH), responsable de l'embarcació.

L'ONG ha denunciat "les dificultats" a les quals s'enfronten els vaixells de rescat, després del decret aprovat pel govern italià, que introdueix una sèrie de sancions per a les organitzacions humanitàries que no complisquen unes certes regles. Per exemple, sol·licitar, immediatament després d'un rescat, l'assignació del port de desembarque i arribar sense demora a la dàrsena assignada per les autoritats sense desviar-se de la ruta.

Segons assegura Salvament Marítim Humanitari, aquestes mesures, "unides a possibles multes econòmiques als capitans i a la immobilització de les embarcacions tenen una implicació directa en les persones que es veuen forçades a fugir dels seus països i que posen les seues vides en perill en la mar i que es queden sense assistència".

Per això, l'organització ha tornat a exigir "vies legals i segures per a aquestes persones, que mentre patisquen situacions extremes es veuran forçades a fugir dels seus països".

També et pot interessar

stats