L’aigua, protagonista de les festes de Sant Isidre de Teresa

Aquesta tradició recorda la construcció d’una séquia ara fa tres segles

L'aigua recorre els carrers de Teresa, a l'Alt Palància

Carrers que semblen rius només per un dia. L’aigua és aquest dilluns la protagonista de Teresa, a l’Alt Palància, en el dia del Sant Isidre. A primera hora obrin la séquia de la Devesa i deixen que l'aigua córrega per tots els carrers per a alegria del veïnat.

La jornada coincideix en la commemoració del dret que va tindre la població a proveir-se d’aigua per als camps al segle dènou. Durant tot el dia recorden que tal dia com hui, però el 1832, va arribar al poble i la van deixar córrer pels carrers. L’aigua travessa les costeres, baixa les escales i tot el poble es banya. És una tradició que recorda la construcció d’una séquia ara fa tres segles, un moment que no s’ha deixat de celebrar. 

Un fet, el d'amollar l’aigua, que comença a primera hora del matí a la part més alta del poble, quan solten l’aigua de reg que ve del riu Palància. Durant tot el dia, el veïnat conviu amb l’aigua. Saltar-la o posar el peu dins, a elecció de cadascú. Una aigua que es torna a aprofitar per a regar els camps d’aquest poble fidel a les tradicions.

També et pot interessar

stats