L’Agència Espanyola de Protecció de Dades investiga OpenAI, propietària de ChatGPT

Tot i que diu apostar pel desenvolupament de noves tecnologies, recorda que s’ha de fer des del “ple respecte” a la llei

Imatge d'arxiu de la plataforma de XatGPT
Imatge d'arxiu de la plataforma de ChatGPT / Shutterstock

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha obert d'ofici actuacions prèvies d'investigació a l'empresa nord-americana OpenAI, propietària del servei d'intel·ligència artificial generativa ChatGPT, per un possible incompliment de la normativa.

L'agència ha recordat en un comunicat que advoca pel desenvolupament i la posada en marxa de tecnologies innovadores com la intel·ligència artificial des del “ple respecte” a la legislació vigent, ja que considera que “només des d'aquest punt de partida pot dur-se a terme un desenvolupament tecnològic compatible amb els drets i llibertats de les persones”. En aquest sentit, l'agència ha informat que la setmana passada va sol·licitar al Comité Europeu de Protecció de Dades (EDPB, per les seues sigles en anglés) que s'incloguera el servei ChatGPT com a tema a abordar en la reunió plenària.

Segons el punt de vista de l'organisme, els tractaments globals que poden tindre “un important impacte” sobre els drets de les persones requereixen accions harmonitzades i coordinades a escala europea en aplicació del Reglament General de Protecció de Dades. Així, el citat comité ha decidit llançar un grup de treball per a fomentar la cooperació i intercanviar informació sobre les accions dutes a terme per les autoritats de protecció de dades.

“Amb l'inici de la investigació a Espanya i la participació en el grup de treball europeu, l'AEPD actua en paral·lel en el marc de les seues potestats i competències com a autoritat nacional de supervisió i control, a més en coordinació amb les seues homòlogues europees a través del comité", han assegurat.

També et pot interessar

stats