L'Agència Antifrau rep 180 denúncies en 2018

Els procediments de selecció de personal de l'administració en són la causa principal, amb un 34% del total.

L\'Agència Antifrau rep 180 denúncies en 2018
L'Agència Antifrau rep 180 denúncies en 2018

Els procediments de selecció de personal han constituït una de les causes de denúncia més freqüents en 2018 davant l'Agència Valenciana Antifrau (61 de les 181 queixes rebudes, el 34%), per davant de les denúncies per irregularitats en la contractació pública (52 denúncies, el 29%).

Així figura en la memòria de l'Agència Antifrau de 2018, lliurada aquest divendres en les Corts, on s'alerta que la infracció dels principis de publicitat, transparència o imparcialitat en els procediments selectius contribueix "a la baixa professionalització i preparació del funcionariat".

Entre les denúncies rebudes per l'Agència en aquest àmbit, figuren els processos selectius de funcionaris que han d'exercir com a autoritat pública, així com filtracions d'exàmens a persones pròximes als examinadors, o l'exigència de taxes de drets d'examen que comparades amb altres administracions públiques "són excessives i difícils de justificar".

Subvencions a partits polítics

Respecte a la transparència de les subvencions als partits polítics, Antifrau destaca que continuen sense fer-se públiques les subvencions que en les corporacions locals o les Corts es reben per a sosteniment dels grups, la qual cosa hauria de "corregir-se", perquè són fons públics en els quals ha d'haver-hi "transparència i accés a la informació".

L'informe recull que la meitat de les denúncies rebudes es van efectuar de forma anònima i la resta per persones físiques o jurídiques identificades, i ressalta que sovint les persones denunciants de corrupció acaben denunciades, per la qual cosa protegir-les, "a més de ser un deure ètic, és altament rendible".

També et pot interessar

stats