Activen els protocols de baixa visibilitat per la boira en els aeroports de València i Alacant

Cancel·lacions, retards i desviaments marquen la jornada en els dos aeròdroms valencians. Els bancs de boira també alenteixen el trànsit viari de matinada a les autovies més pròximes a la costa

La boira cobria, a primera hora del matí, moltes ciutats costaneres valencianes
La boira cobria, a primera hora del matí, els gratacels de Benidorm / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
20 de novembre 2023 - 08:58 Actualitzat: 20 de novembre 2023 - 13:09

Conductors i, sobretot, viatgers aeris han percebut aquest dilluns de matí els efectes de la boira densa que diumenge de vesprada obligava a tancar l’aeroport de València i a desviar vols a aeròdroms alternatius, com el d'Alacant o el de Barajas a Madrid, a causa de la falta de visibilitat. En les primeres hores de dilluns, s’han registrat nombrosos retards a l’aeroport de València i també al d'Alacant, a més d'algunes cancel·lacions, a causa d’aquest fenomen, perquè la boira complica les maniobres d'aterratge i enlairament. De fet, Aena ha activat els procediments de baixa visibilitat en els dos aeròdroms a primera hora del matí.

Malgrat que s'ha recuperat el trànsit aeri, al de Manises s'han registrat almenys cinc cancel·lacions de vols, que s'afigen a les deu d'arribada i les quinze de partida que es van produir aquest diumenge. Diumenge, un dels afectats per aquesta incidència va ser el València Basket, que no va poder enlairar-se des de Vitòria, d'on tornava d'un enfrontament amb el Baskonia, perquè el vol privat no podia aterrar a Manises. Tot l’equip es va veure obligat a retornar a l’hotel de concentració i a passar una nit més al País Basc. 

Pel que fa a l'aeroport alacantí, on la boira ha fet acte de presència aquest dilluns, s'han desviat almenys dos vols per baixa visibilitat, segons han confirmat des d'Aena. Des de l'empresa pública que gestiona els aeròdroms recomanen als viatgers que tinguen previst agafar un vol aquest dilluns que consulten abans la seua aerolínia per a comprovar la previsió d'arribada o eixida del vol.

Trànsit viari amb dificultats

Pel que fa a les carreteres, de matinada els bancs de boira també causaven problemes de visibilitat a l'AP-7 a la província de Castelló i a les autovies més pròximes a la costa de València com l’autovia de Puçol (A-21), l'A-7, la pista d’Ademús i la pista de Silla. Però, segons la Direcció General de Trànsit, aquestes incidències han anat solucionant-se a primera hora del matí.

En el cas de les comunicacions aèries amb vols amb destinació a Manises, a pesar que els vols han tornat a operar després del tancament decretat a última hora de diumenge, els retards aeris de fins a cinquanta minuts han sigut una constant. A primera hora del matí s’han cancel·lat alguns vols, però a poc a poc han recuperat la normalitat a mesura que la boira s’ha dissipat amb l’eixida del sol.

Reduïda des de les cinc de la matinada

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia, l’Aemet, la intensitat de la boira ha anat minvant des de les cinc de la matinada al voltant de l’aeroport, encara que durant les primeres hores de sol la boira encara enterbolia la visibilitat. De fet, la bruma era molt evident aquest dilluns no sols en l'aeròdrom de Manises, també en el d'Alacant, on la visibilitat continuava sent baixa.

La boira impedia cobria els aeroports valencians aquest dilluns
La boira impedia cobria els aeroports valencians aquest dilluns / Twitter Controladores Aéreos

Diumenge de vesprada, aquest fenomen meteorològic deixava imatges curioses al nostre territori quan penetraven per la costa i impedien la visibilitat a penes un centenar de metres. 

També et pot interessar

stats