L'aeroport de Madrid-Barajas suspén l'activitat pel temporal de neu

La decisió s'ha pres després d'aplicar el procediment de desviament de vols.

Un avió de la companyia Flypgs, a l'aeroport de Madrid-Barajas Adolfo Suárez, a Madrid, aquest divendres
Un avió de la companyia Flypgs, a l'aeroport de Madrid-Barajas Adolfo Suárez, a Madrid, aquest divendres / Jesús Hellín (Europa Press)

El gestor aeroportuari AENA ha paralitzat les operacions a l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas a causa del mal estat de les pistes i de visibilitat.

La mesura s'ha pres després que Enaire, organisme responsable del control del trànsit aeri, ha aplicat el procediment de desviament de vols al voltant de les 21:15 hores per la mala visibilitat causada per la borrasca.

Aena ha afegit que es continuarà treballant en la neteja de les pistes de l'aeroport, afectades per les intenses nevades, de manera que estiguen operatives quan milloraran les condicions meteorològiques. El temporal de neu i les gelades han obligat l'aeroport a descongelar més de 60 avions aquest matí.

El gestor aeroportuari ha indicat que s'han desviat onze vols que haurien d'haver aterrat a Barajas: cinc a l'aeroport de València, quatre al de Barcelona, un al de Bilbao i un altre al d'Alacant. Els responsables de l'aeroport recomanen acudir a les mateixes aerolínies per tal de conéixer l'estat dels vols programats per a les pròximes hores.

D'altra banda, el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha demanat no eixir de casa si no és estrictament imprescindible.

També et pot interessar

stats