L'aeròdrom de Castelló de la Plana, punt clau per als hidroavions en l'incendi de l'Alt Millars

És el lloc de repostatge del combustible i l'aigua que llancen als punts calents de l'incendi i on es fa el relleu de personal

Una avioneta aterra a l'aeròdrom de Castelló de la Plana / À Punt NTC

Els mitjans aeris són imprescindibles en la lluita contra el foc i precisament en l'incendi de Vilanova de Viver (Alt Millars), les infraestructures pròximes per a organitzar-se resulten fonamentals per a acabar de manera efectiva amb les flames. L'aeròdrom de Castelló de la Plana és un d'aquests espais, que bull d'activitat aquests dies, ja que és el lloc de repostatge del combustible i l'aigua que llancen als punts calents de l'incendi.

Aquest dimecres treballen deu mitjans aeris de la Generalitat, set del Ministeri i tres més d'Aragó i Catalunya. En total, una vintena d'avions, hidroavions i helicòpters que fan parada en aquest espai i també a l'aeròdrom de Viver (Alt Palància).

A Castelló de la Plana és on també té lloc el relleu de personal després de les maratonianes jornades sobre les flames. Un treball que comença quan despunta el dia i no acaba fins que s'amaga el sol. La seua tasca es fa imprescindible per l'orografia tan complicada que presenta el territori.

També et pot interessar

stats