L’advocat dels pares de Gabriel demana que es repetisca el juí per l’assassinat del menor

Demana que s’anul·le el juí perquè el jurat popular no va tindre en compte els informes mèdics que atribueixen acarnissament a Ana Julia Quezada.

María Luisa Quesada, l'assassina de Gabriel, en una de les sessions del juí
María Luisa Quesada, l'assassina de Gabriel, en una de les sessions del juí / Efe

L’advocat dels pares de Gabriel Cruz, el xiquet que va ser assassinat per la parella de son pare, Ana Julia Quezada, ha demanat que es repetisca el juí anterior, que va tindre un jurat popular i que va concloure amb la condemna de l’acusada a presó permanent revisable, perquè “la motivació que dona el jurat no està argumentada", ja que que va estar “directament induïda per les instruccions" de la jutgessa que va presidir la vista.

Per aquesta raó, l’advocat considera que s'ha vulnerat l'article 486 bis de la llei d'enjudiciament criminal i la tutela judicial efectiva. El recurs d’apel·lació contra la sentència, presentat al Tribunal Superior de Justicia d’Andalusia (TSJA) incideix que la resolució judicial "conté un error clamorós en negar els informes mèdics" presentats pels pèrits mèdics que havia aportat.

Segons l’advocat dels pares del menor, aquests informes incideixen en l’acarnissament de la condemnada amb la víctima, un aspecte que no va tindre en compte el jurat en el veredicte.

Així mateix, l'advocat sol·licita al TSJA la impugnació del recurs d'apel·lació presentat pel lletrat d'Ana Julia Quezada, en què reclama la la nul·litat i la repetició de la vista oral, encara que en aquest cas sense jurat popular i a càrrec d'un tribunal professional. Segons l’advocat de la condemnada, hi ha “defectes en la construcció de l'objecte del veredicte”, que al costat de la "desmesurada pressió mediàtica", "vulneren el dret a un juí just" de la seua clienta.

També et pot interessar

stats