L'ADN confirma que les restes trobades a l’abocador de Toledo són del menor desaparegut amb el seu cosí

La policia continua treballant per a trobar la resta del cos del menut, així com per a aclarir les causes de la mort

Operatiu de búsqueda d'Ángel a l'abocador de Toledo
Operatiu de búsqueda d'Ángel a l'abocador de Toledo / EFE

Les proves d'ADN han confirmat aquest dilluns que les restes trobades en l'abocador de Toledo són del menor d'onze anys desaparegut fa un mes juntament amb el seu cosí, de 17 anys, el cadàver del qual es va trobar en eixe mateix abocador. 

A través de les proves a les restes humanes, concretament un peu, se certifica el decés dels menors. La policia continua treballant per a trobar la resta del cos del menut, així com per a aclarir les causes de la mort.

El peu analitzat es va descobrir en la zona acotada pels agents, d'unes 10.000 tones de residus, ha sigut sotmés a les pertinents proves d'ADN, que han confirmat la compatibilitat amb el material genètic dels familiars. 

Els investigadors van seguir el rastre de la recollida dels residus entre els quals es va trobar el cadàver. Fernando i Ángel eren un "binomi" inseparable, per la qual cosa pensaven que el menor podria haver corregut la mateixa sort.

La recerca va començar el passat 27 de desembre, tot i que l'última volta que es va veure els dos menors va ser el 10 de desembre. Aquell dia li varen dir al pare de Fernando que anirien a comprar uns entrepans, però mai van tornar. La desaparició va ser voluntària; de fet, les càmeres de seguretat van captar els menors aquella nit a Toledo, en un hotel i un centre comercial. 

Segons les indagacions policials, Fernando va acudir a la capital provincial al costat del seu cosí xicotet a trobar-se amb una xica amb la qual havia tingut una relació sentimental. No era la primera vegada.

No obstant això, la pista dels cosins es va perdre fins que cinc dies després va aparéixer el cos de Fernando a l'Ecoparc de Toledo, que no presentava signes de violència i, segons els resultats preliminars de l'autòpsia, va morir per asfíxia.

En la investigació s'especula amb diverses hipòtesis, inclosa la d'una possible mort accidental en tractar de resguardar-se del fred en un contenidor de fem, un extrem que la família dels menors no creu possible.

També et pot interessar