L'acusat del crim del xiquet de Lardero, culpable dels delictes d’assassinat i agressió sexual

El jurat considera provat que el menut no es va poder defendre durant els fets i l'extrema violència amb la qual va actuar Francisco Javier Almedia

Imatge de Francisco Javier Almedia durant el juí
Imatge de Francisco Javier Almedia durant el juí / Fernnado Díaz (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
30 de març 2023 - 20:10 Actualitzat: 30 de març 2023 - 21:13

El jurat popular que ha participat en el judici pel crim d’Álex, un xiquet de nou anys, el 28 d'octubre del 2021 a Lardero (La Rioja) ha considerat aquest dijous que Francisco Javier Almedia és culpable dels delictes d'assassinat i agressió sexual. A més, considera provat que Álex no va tindre la possibilitat de defendre's durant els fets, així com l'extrema violència amb la qual va actuar l'acusat.

Aquest dijous a la vesprada s'ha llegit l'objecte del veredicte a l'Audiència Provincial per part del jurat que, des del 20 de març, i durant set sessions, ha seguit el judici contra Almeida. L'acusat, en l'últim torn de paraula, va assegurar davant el jutge que se'n penedia "de veritat" i es va excusar en el fet que li va sobrevindre una "fantasia". Els nou membres del jurat romanien des de dimecres al migdia aïllats per a deliberar i respondre a les preguntes emeses. El portaveu ha llegit el criteri del jurat que, a més, inclou que no procedeix suspensió de la condemna i que no s'incloga en la sentència la possibilitat que l'acusat siga indultat.

Els fets van ocórrer quan estava en llibertat condicional per un altre assassinat

Tot va començar amb la desaparició del xiquet, el dijous 28 d'octubre, poc després de les 20:00 hores. Un desconegut se’l va emportar d'un parc on jugava amb altres menuts, després d'eixir d'un local on celebraven una festa de Halloween amb familiar i amics.

Minuts després, la Policia Local el localitzà en estat molt greu i inconscient a la porteria de la finca on vivia el seu captor, que estava allí mateix, al costat del cos. Els equips sanitaris van intentar reanimar el xiquet sense èxit i els agents van retindre l'home dins del domicili per a evitar que els veïns el linxaren. 

En aquell moment, Francisco Javier Almedia estava en llibertat condicional mentre complia condemna per un altre delicte d’assassinat i agressió sexual. El 2020, el van traslladar des d'una altra presó al Centre Penitenciari de Logronyo i va obtindre la llibertat condicional el 8 d'abril del 2020. 

La família diu que s'ha fet justícia, però que no és un dia "d'alegria"

Gonzalo Martín, l'oncle d'Álex, el xiquet assassinat a la localitat de La Rioja de Lardero a l'octubre dle 2021, ha afirmat que esperaven "el veredicte de culpabilitat", però també ha admés que "no és un dia d'alegria". "Eixim amb una altra pena, perquè s'ha fet justícia per la mort i agressió sexual d'Álex, però sabem que és un punt i seguit", ha afegit.

També et pot interessar

stats