L'activisme no té edat: quins són els referents valencians de la lluita social entre els més majors

A la Comunitat Valenciana trobem tot un seguit de figures, activistes que militen en moviments pels drets civils i humans

Gent major en lluita, altres referents / À Punt NTC

Carlos San Juan s'ha convertit en tot un referent de la lluita social entre els més majors. Però no és l'únic. A la Comunitat Valenciana trobem tot un seguit de figures, activistes que militen en moviments pels drets civils i humans. 

Que l'activisme no té edat ens ho demostra Carmen García. Amb 75 anys es manté involucrada en multitud de plataformes pels drets civils. Va nàixer a Rússia i quan tenia 20 anys es va mudar a casa nostra. En declaracions a À Punt NTC ha explicat que després de participar en tota classe de reivindicacions, des que se'n recorda, va viure un nou despertar en els anys 90. A partir d'aquell moment s'ha convertit en una lluita diària.

També destaquen per la defensa dels afectats per les hipoteques. Joan Cogollos és tot un referent. Va ser condemnat el mes passat a pagar 2.680 euros per lesions i resistència greu a l'autoritat. Els membres de la PAH Safor-Valldigna, d'on és activista, defensen l'actuació del seu company, i ell diu que no se'n penedeix, i tornaria a fer-ho.

Una altra causa que desperta gran indignació és el futur de les pensions. Pilar Medrano va fundar la plataforma Pense Pensions Dignes fa quatre anys, no només pels seus drets, sinó pels dels que vindran després d'ella, afirma. I convida la ciutadania a participar-hi. Ja hi ha data per a la pròxima cita. Dissabte a les 12 del migdia es reuniran a la plaça de l'Ajuntament per a exigir unes pensions ajustades a l'IPC i augmentar una paga mínima que en molts casos no passa dels 650 euros mensuals.

 

També et pot interessar

stats