El kit per a detectar la Covid-19 arribarà d’ací a uns dies als hospitals

El test ha sigut validat aquest divendres i permet detectar el virus abans que els pacients mostren símptomes.

Investigació en un laboratori farmacològic
Investigació en un laboratori farmacològic / Drew Hays (Unsplash)

El kit Covid-19 per a detectar el coronavirus que ha desenvolupat Genomica, del grup PharmaMar, estarà disponible als hospitals espanyols d’ací a només uns dies, després que divendres va obtindre el certificat de la CE que garanteix la seua validesa per al diagnòstic.

Es tracta d’un kit “altament sensible i específic per a la detecció del coronavirus Covid-19”, que permet detectar el virus fins i tot abans que el pacient mostre símptomes, segons ha informat el grup farmacèutic.

L’empresa ha anunciat que ja admet comandes dels hospitals espanyols i que està en condicions d’afrontar el volum de demandes que puga presentar-se.

En qualsevol cas, la companyia subministrarà primer els kits als centres hospitalaris espanyols que els sol·liciten i després n’exportarà a altres països.

Els kits són compatibles amb la tecnologia Clart, desenvolupada per la mateixa empresa, que permet analitzar de manera simultània 96 proves de pacients en menys de cinc hores.

Els metges prendran mostres de la gola, la boca i el nas, i una vegada la mucosa s’ha arreplegat, s’introduirà en un tub d’assaig per a analitzar-la al laboratori.

En l’actualitat es distribueixen entre 300.000 i 400.000 kits a l’any que detecten el virus del papil·loma humà, el respiratori o l’herpes, però amb la comercialització del kit per a la Covid-19, es podria arribar a milions d’unitats.

També et pot interessar

stats