La jutgessa del metro de València rebutja donar més termini a les acusacions per a presentar els escrits

Així, tindran els deu dies que estableix la llei per a dir els delictes que imputen als huit encausats.

Europa Press
Europa Press

La jutgessa del jutjat d'instrucció número 21 de València, Nieves Molina, ha rebutjat donar més termini als advocats del cas de l'accident de metro per a presentar els seus escrits d'acusació. D’aquesta manera, tindran els deu dies que estableix la llei per a dir els delictes que imputen als huit encausats i quina pena sol·liciten per a ells, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en el seu compte de Twitter.

La magistrada va dictar el passat 31 d'octubre un acte en el qual donava per conclosa la investigació sobre l'accident de la línia 1 de Metrovalencia del 3 de juliol del 2006 i ha processat l’exgerent de Ferrocarils de la Generalitat Valenciana (FGV), Marisa Gracia, i set directius de l'empresa en aquell moment.

A més de Marisa Gracia, entre els investigats es troben els exdirectius d'aquesta empresa pública Juan José Gimeno Barberá, Vicente Antonio Contreras Bornez, Manuel Sansano Muñoz, Francisco García Sigüenza, Sebastián Argente Cuesta, Luis Miguel Domingo Alepuz i Salvador Orts Pardo.

En la resolució, la jutgessa es referia al contingut de l’orde de l'Audiència de València del mes de febrer d'enguany, que va ordenar reobrir per tercera vegada la investigació de l'accident, que ella mateixa havia arxivat diverses vegades, perquè entenia que hi podien haver indicis de delicte en l'accident.

En la resolució de punt final a la instrucció, la magistrada donava trasllat del termini de deu dies a fiscal i acusacions personades per a sol·licitar el sobreseïment o obertura de judici oral formulant escrit d'acusació, termini que manté en rebutjar augmentar-ho.

També et pot interessar

stats