Una jutgessa responsabilitza la família del cornejat a Puçol l'estiu passat

La magistrada eximeix el consistori de pagar la multa de 7.000 euros que li va imposar la Generalitat

Recinte on va tindre lloc l'incident del menor cornejat a Puçol
Recinte on va tindre lloc l'incident / À Punt NTC

Una jutgessa dona la raó a l'Ajuntament de Puçol i responsabilitza la família del xiquet de dotze anys que l'estiu passat va rebre una cornada en els bous al carrer, per falta de vigilància. La magistrada considera que la festa comptava amb les mesures de seguretat i llicències necessàries i eximeix el consistori de pagar la multa de 7.000 euros que li va imposar la Generalitat.

Els fets van tindre lloc la matinada del 3 de juliol de l’any passat, quan un bou va enganxar un menor en el recinte habilitat per a celebrar la Setmana Taurina de Puçol. La víctima es trobava en el cadafal del recinte quan el bou el va envestir i va rebre diverses cornades en la zona del tòrax, que li van provocar ferides greus.

Arran de l’incident, la Generalitat, a través de la Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergència, va obrir un expedient informatiu per a aclarir que va ocórrer, atés que el reglament de festejos taurins prohibeix la presència de menors de setze anys en els recintes dels bous. 

El procés administratiu va finalitzar amb una sanció de 7.000 euros a l'Ajuntament de Puçol. El consistori va presentar primer un recurs d'alçada, que va ser desestimat, i, posteriorment, un recurs contenciós administratiu, que finalment ha sigut resolt a favor de l'administració local. “El que diu la jutgessa és que la responsabilitat del menor és cosa dels pares, i no d’una administració”, declara Paz Carceller, l’alcaldessa de Puçol. 

També et pot interessar

stats