Les penyes taurines de Puçol diuen que es va demanar al menor ferit "en repetides ocasions" que abandonara el recinte

Defensen que l'esdeveniment ha comptat amb totes les mesures necessàries per al correcte funcionament

Imatge d’arxiu d’un festeig taurí de bous al carrer a Puçol
Imatge d’arxiu d’un festeig taurí de bous al carrer a Puçol / Ajuntament de Puçol

L’Associació de Penyes de la Setmana Taurina de Puçol ha assegurat que el menor de 12 anys ferit després que un bou l'enganxara diumenge a la matinada "va ser advertit en repetides ocasions perquè abandonara el recinte" i acompanyat a l'exterior del mateix per voluntaris encarregats de la seguretat de l'esdeveniment.

Des de l'associació han defensat que l'esdeveniment ha comptat amb totes les mesures necessàries per al correcte funcionament, alhora que han asseverat que no es van vendre entrades a menors sense acompanyament d'adults.

"Una altra cosa és la utilització de l'engany per part d’aquells que trauen entrades a través d'algun adult que els presta ajuda per a això, i en aquests casos és impossible controlar de manera exhaustiva la venda d'entrades", han assenyalat.

L'Associació de Penyes de la Setmana Taurina de Puçol ha asseverat que dins del recinte, tant en cartelleria com de manera "reiterada" per megafonia, s'informava que els menors no podien accedir al recinte on s'exhibeixen els caps de bestiar i que únicament podien romandre en les graderies.

Finalment, han lamentat "profundament" els fets i han desitjat al menor "una ràpida recuperació". "Esperem que aquests fets no tornen a repetir-se", han conclòs.

Pacma havia advertit de la presència de molts menors

El partit animalista Pacma ha criticat en un comunicat que culpen el menor dels fets. "Veníem advertint que enguany els festejos taurins estaven especialment plens de xiquets i ningú no ha donat la cara per a assumir responsabilitats. Ara menys", ha lamentat Pacma.

Els animalistes han lamentat la falta de control, han qüestionat les acusacions del fet que el menor va mentir sobre l'edat i han alertat també que els pobles estan plens de xiquets i xiquetes en estiu que van a festes com aquestes. Per a acabar han demanat que les festes taurines es deixen de subvencionar i que desapareguen.

També et pot interessar