Jutgen dos funcionaris acusats d'accedir al sistema Viogen per a consultar dades de Rocío Carrasco i Antonio David

La Fiscalia els acusa d'un delicte de descobriment i revelació de secrets i demana per a ells penes de tres anys i mig de presó

Imatge d'arxiu del documental de Rocío Carrasco
Imatge d'arxiu del documental sobre Rocío Carrasco / Arxiu

La secció quarta de l'Audiència de València jutjarà dijous que ve dos funcionaris de la Generalitat, un que treballava com a psicòleg i l'altra com a treballadora social interina en una oficina d'atenció a les víctimes del delicte, per accedir, presumptament, sense cap justificació, al sistema integral de violència de gènere (Viogen) per a consultar dades personals i reservades de Rocío Carrasco i la seua exparella Antonio David Flores.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, el juí està previst a les 11:30 hores del dijous a la secció quarta de l'Audiència de València.

Els fets van ocórrer el 22 de març de 2021. La Fiscalia acusa tots dos funcionaris d'un delicte de descobriment i revelació de secrets i demana per a ells penes de tres anys i mig de presó, així com una multa de dihuit mesos a raó de 10 euros diaris i sis anys d'inhabilitació absoluta.

La Fiscalia de València va denunciar set funcionaris per accedir, presumptament i de manera indeguda, a l'expedient de violència de gènere de Rocío Carrasco després del primer capítol de la docusèrie Rocío, contar la verdad para seguir viva, emesa per Telecinco. El ministeri públic va obrir diligències d'investigació el juny de 2021 després de detectar-se el suposat accés irregular per part de diversos funcionaris en el sistema Viogen.

Després d'uns mesos, finalment va formular una denúncia contra set treballadors públics destinats a la Comunitat Valenciana per un possible delicte per un accés indegut a base de dades.

Els treballadors públics pertanyien a diferents oficines, per la qual cosa l'assumpte es va judicialitzar a jutjats d'Alzira, Ontinyent, Montcada, Catarroja i Sueca, segons van confirmar fonts del procediment. Aquest dijous seran jutjats dos d'ells.

També et pot interessar

stats