El jutge processa Benavent i quatre empresaris per contractes a València entre 2003 i 2007

La investigació afecta la Regidoria de Cultura, aleshores dirigida per María José Alcón 

L'exgerent d'Imelsa Marcos Benavent eixint del jutjat aquest dimecres.
L'exgerent d'Imelsa Marcos Benavent eixint del jutjat aquest dimecres. / Rober Solsona / Europa Press

El jutge del cas Taula ha obert procediment abreujat a cinc investigats de la peça E, relativa a l'adjudicació de contractes de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de València durant l'alcaldia de Rita Barberá. En concret, processa l’exgerent d’Imelsa Marcos Benavent i quatre empresaris més per presumpte arreglament de contractes de serveis efectuats per la regidoria, que dirigia en aquell moment María José Alcón, entre els anys 2003 i 2007.

La resolució arxiva les investigacions contra Alcón, morta l’any 2018, i contra cinc investigats més, i demana a la Fiscalia i a l’acusació particular que sol·liciten l’arxiu de totes les investigacions o l’obertura de juí oral. 

Els fets s'investiguen per indicis de delicte de prevaricació administrativa, suborn, tràfic d'influències i negociacions prohibies a funcionaris públics, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.  

Les investigacions afecten contractes per a l’execució d’obres de neteja i manteniment de les façanes interiors i exteriors de la Llotja de València; contracte de neteja i consolidació de les Torres de Quart; contracte d’execució d’obres de conservació i restauració dels ponts de Serrans i de la Trinitat; contracte de construcción i explotació del Centre Cultural de la Rambleta; contractes relacionats amb diversos serveis per a la Mostra de València. 

També et pot interessar

stats