El jutge obri una segona causa per frau fiscal contra Shakira

L'artista colombiana lamenta la pressió mediàtica i reputacional que pateix i assegura que sempre ha actuat legalment

Shakira s'enfronta a un primer juí, al novembre, per defraudar més de 14 milions a Hisenda
Shakira s'enfronta a un primer juí, al novembre, per defraudar més de 14 milions a Hisenda / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
20 de juliol 2023 - 11:04 Actualitzat: 20 de juliol 2023 - 16:35

Un jutjat d'Esplugues de Llobregat (Barcelona) ha obert una segona causa a la cantant colombiana Shakira arran d'una querella de la Fiscalia, que l'acusa de defraudar a Hisenda en els impostos d'IRPF i patrimoni de l'exercici fiscal de 2018.

La causa contra l'artista està oberta per dos delictes contra la Hisenda pública, segons han concretat des del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Cal recordar que Shakira serà jutjada a partir del 20 de novembre en l'Audiència de Barcelona per defraudar 14,5 milions d'euros entre els anys 2012 i 2014, en una causa que també es va iniciar per una querella de la Fiscalia de Delictes Econòmics de Barcelona.

En aquest procés, la Fiscalia li demana huit anys i dos mesos de presó, així com una multa de 23,8 milions d'euros, per sis delictes de frau fiscal, per eludir suposadament el pagament d'impostos a la Hisenda espanyola malgrat que, segons el ministeri públic, residia a Espanya des de 2012 i estava obligada a tributar en el país.

En un comunicat remés als mitjans, l'artista colombiana i el seu equip legal asseguren que encara no han rebut cap notificació de la nova querella que la Fiscalia ha presentat contra ella per frau fiscal, i de la qual s'ha assabentat pels mitjans, "com ve ocorrent durant tots aquests anys". Això evidencia la "pressió mediàtica i reputacional a la qual es veu sotmesa" l'artista, afig el comunicat, que insisteix que la cantant sempre ha actuat legalment i "sota el consell dels millors experts fiscalistes".

Shakira recorda que resideix a Miami des de fa uns mesos —després de la seua separació del futbolista Gerard Piqué—, per la qual cosa se li haurà de notificar personalment la querella en el nou domicili, "d'estricte acord amb què marca la llei". L'artista colombiana assegura que en aquests moments està "centrada en la seua vida artística" i es mostra confiada en "la resolució favorable dels seus assumptes fiscals".

 

També et pot interessar

stats