El jutge que investiga l'incendi de Campanar demana els protocols d'extinció d’incendis a la ciutat

També reclama una altra documentació, com l’expedient de concessió de llicències i permisos

L'edifici incendiat a Campanar, en una imatge d'arxiu
L'edifici incendiat a Campanar, en una imatge d'arxiu / À Pun NTC

El titular del jutjat d'instrucció 9 de València, que investiga l'incendi de Campanar, ha ordenat a l'Ajuntament, a la Diputació Provincial i a la Generalitat que aporten els protocols d'extinció relatius a incendis a la ciutat.

En una provisió emesa este dilluns, el magistrat fa esta petició després que l'Audiència Provincial de València va reobrir a la fi del mes passat la causa per l'incendi de dos blocs de cases al barri de Campanar, que el febrer passat va causar deu morts i va deixar centenars de famílies sense casa, en cremar 138 pisos.

A més dels protocols d'extinció, el jutge atén la petició de Fiscalia de reclamar a l'Ajuntament de València que remeta “una còpia autèntica completa de l'expedient relatiu a la concessió de llicències i permisos de l'immoble situat al C/Rafael Alberti, núm. 2”.

També sol·licita certificació del Registre Mercantil sobre les empreses encarregades de la construcció de l'immoble cremat, el control de la qualitat dels materials emprats i la subcontractista encarregada de fer la façana, per a conéixer la data de creació, els administradors d'estes societats fins a l'actualitat i l'estat actual.

Paral·lelament, el magistrat autoritza als perits designats per les asseguradores a accedir a examinar l'arrancada del compressor del frigorífic origen de l'incendi, a més d'atendre la petició d'una companyia asseguradora d'examinar, estudiar i registrar mitjançant fotografies les evidències que va retirar la policia científica i restes de components elèctrics i electrònics de la zona d'inici del foc.

En una resolució del mes passat, la secció quarta de l'Audiència va estimar l'apel·lació dels afectats per l'incendi, ordenant continuar la tramitació de diligències prèvies, perquè no consideren esgotades totes les vies de recerca respecte al mateix edifici. És a dir, si tenia les oportunes llicències, si els materials emprats en la construcció contribuïren a propagar el foc, complint o no la normativa exigida en el moment, així com els administradors de l'empresa constructora, manteniment i altres dades d'interés per a aclarir els fets.

També et pot interessar

stats