El jutge envia a presó el tinent de la Guàrdia Civil d’Oliva detingut per contraban

Està acusat de delictes de pertinença a organització criminal, contra la propietat intel·lectual, contraban, blanqueig, contra la Hisenda Pública i contra els drets dels treballadors

Un agent de la Guàrdia Civil al costat del seu vehicle
Un agent de la Guàrdia Civil / Efe

El tinent de la Guàrdia Civil d’Oliva que va ser detingut aquest dijous ha sigut enviat a presó pel jutjat de Gandia (Safor) per la vinculació amb una trama de contraban de tabac, blanqueig i delictes contra els treballadors. El magistrat ha acordat aquest divendres presó provisional, comunicada i sense fiança per a tres guàrdies civils. L’operació l'ha desenvolupada de manera conjunta agents de la comandància de València i de la Unitat Central Operativa (UCO).

Els investigadors sospiten que el tinent detingut formava part d’una organització criminal dedicada a la producció il·legal de tabac que treballava des d’un polígon d’aquesta localitat de la Safor. Durant l’operació es confiscaren vora 800.000 paquets de tabac i prop de 12 tones de fulla de tabac, amb un valor pròxim als cinc milions d’euros.

El màxim responsable de la caserna de la Guàrdia Civil d’Oliva i un dels seus subordinats també havien estat denunciats per la Comandància de València per assetjar una companya de treball.

Per aquests fets, la Comandància havia activat el protocol d’assetjament laboral davant la denúncia de l’agent, que assegura haver sigut víctima durant anys de forma personal i professional i que necessita tractament psicològic a causa dels fets.

També et pot interessar

stats