Detingut el tinent de la Guàrdia Civil d'Oliva en el marc d'una operació contra el contraban de tabac

Els investigadors sospiten que formava part d'una organització criminal dedicada a la producció il·legal de tabac que operava des d'un polígon d'aquesta localitat costanera valenciana

Un vehicle de la Guàrdia Civil
Un vehicle de la Guàrdia Civil / Europa Press

El tinent de la Guàrdia Civil i màxim responsable de la caserna d'Oliva ha sigut detingut en el marc d'una operació contra el contraban de tabac a gran escala que s'ha saldat amb vint detinguts més, la majoria de nacionalitat búlgara. L'operació ha sigut desenvolupada de manera conjunta per agents de la comandància de València i de la Unitat Central Operativa.

Els investigadors sospiten que el tinent detingut formava part d'una organització criminal dedicada a la producció il·legal de tabac que operava des d'un polígon d'aquesta localitat costanera valenciana. Per aquest motiu se l'investiga com a supòsit responsable dels delictes de col·laboració amb organització criminal i revelació de secrets.

El diari Levante-EMV ha informat que en l'operació s'han confiscat més de 770.000 paquets i unes 12 tones de fulla de tabac, amb un valor aproximat de cinc milions d'euros.

Denunciat per assetjament

D'altra banda, la Comandància de la Guàrdia Civil de València ha activat el protocol d'assetjament laboral davant la denúncia efectuada per una agent de la caserna d'Oliva, que assegura que fa anys que és víctima de fustigació de manera personal i professional i d'estar en tractament psicològic a causa d'aquests fets. El tinent de la Guàrdia Civil detingut en el marc d'una operació contra el contraban de tabac a gran escala és el mateix que havia sigut denunciat per una guàrdia civil d'aquesta mateixa localitat per assetjament.

Segons la Comandància, aquest protocol es va activar quan es va tindre coneixement dels fets denunciats i s'està a l'espera d'una investigació interna per a la possible adopció d'una altra mena de mesures disciplinàries. La denunciant assegura haver remés un escrit a la directora general de la Guàrdia Civil en el qual detalla els càrrecs de dos superiors, suposats responsables de l'assetjament.

Es dona el cas que el mes de novembre passat el Tribunal Militar Central va confirmar la destitució durant tres mesos de dos guàrdies civils destinats en el lloc de Gandia-Oliva (Safor) com a responsables d'una falta molt greu d'assetjament a una companya.

També et pot interessar

stats