El jutge deixa en llibertat sota fiança de 3 milions d'euros José Luis Moreno

El productor musical i empresari va ser detingut aquest dimarts junt amb 52 persones més en una operació que ha desmantellat una xarxa internacional d'estafa

Imatge d'arxiu de José Luis Moreno
Imatge d'arxiu de José Luis Moreno / Europa Press

El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha deixat en llibertat provisional l'empresari i productor José Luis Moreno, detingut el dimarts en l'operació Titella, sota la condició del pagament d'una fiança de tres milions d'euros que haurà de depositar abans de les 15 hores del pròxim dijous 8 de juliol. L'operació Titella suma 53 detinguts, entre ells dos persones a la Comunitat Valenciana.

Moreno ha abandonat a les 15.30 hores la seu de l'Audiència Nacional a peu per la rampa del garatge de l'edifici annex en el qual es troben els calabossos. No ha fet declaracions. El titular del Jutjat Central d'Instrucció número 2 de l'Audiència Nacional, que ha decretat el secret de la causa, ha adoptat aquesta decisió a instàncies de la Fiscalia, que va demanar la llibertat provisional per al productor i altres tres detinguts que han sigut posats aquest dijous a disposició judicial. Són Marta Dillet Gran, administradora de diverses de societats investigades en aquesta trama, Antonio Luis Aguilera, als quals ha posats fiances de 10.000 i 200.000 euros, respectivament (a qui també els ha donat el dijous com a termini), i Javier Villalba, al qui ha deixat en llibertat només amb l'obligació de compareixences periòdiques al jutjat. A més de les fiances, i també a petició del fiscal, el jutge ha imposat als quatre compareixences periòdiques, retirada del passaport, prohibició d'eixir d'Espanya sense autorització judicial i l'obligació de fixar un domicili eon estar localitzables.

En la seua compareixença davant el magistrat, el popular ventríloc s'ha acollit al seu dret com investigat a no prestar declaració. Se l'investiga per delictes d'estafa, blanqueig, organització criminal i alçament de béns.

L'operació Titella, desenvolupada en diverses províncies, ha suposat el desmantellament d'una suposada xarxa internacional d'estafadors que comptava amb més de 700 societats amb les quals suposadament van defraudar més de 50 milions d'euros.

També et pot interessar

stats