El jutge continuarà investigant si el BBVA va usar dades policials en el cas Villarejo

S'investiga la contractació per part del banc de l'empresa Anbycol, a través de la qual empleats del banc haurien aconseguit informació reservada 

El jutge del cas Villarejo imputa el BBVA
El jutge del cas Villarejo imputa el BBVA / À Punt NTC

L'Audiència Nacional ha ratificat aquest dilluns la decisió del jutge que investiga la relació del BBVA amb empreses vinculades amb l'excomissari de policia José Manuel Villarejo, que el setembre passat va acordar investigar si es va contractar l'empresa Anbycol per a accedir a bases de dades policials.

El passat 19 de setembre, el jutge Manuel García Castellón ja va rebutjar un recurs del banc contra la decisió d'investigar la contractació de l'empresa Anbycol per a accedir a bases de dades policials, decisió contra la qual va recórrer el banc i que ara ha ratificat la sala penal de l'Audiència Nacional, en un acte datat d’aquest dilluns. 

El mes passat de juliol, el jutge va prorrogar la instrucció fins al gener del 2023 i, entre altres coses, va acordar investigar la contractació per part del banc d’Anbycol, societat del llavors policia Antonio Bonilla, que va ser director d'operacions de Cenyt, una de les empreses vinculades a l'excomissari Villarejo.

Els fets que s'investiguen concerneixen la contractació per part del banc de l'empresa de Bonilla, a través de la qual empleats del banc haurien aconseguit informació reservada de bases policials.

El banc va recórrer contra aquesta decisió en entendre que li provocava indefensió, ja que no va ser degudament informat de les diligències, i que va haver-hi una "instrucció secreta en contra seua", durant més d'un any, de la qual no se li va donar trasllat.

La Fiscalia, en un document datat el passat 2 de setembre, destacava que l'ofici policial que el jutge ha afegit a la causa té per objecte una anàlisi inicial de dades dels telèfons mòbils intervinguts en el moment de la detenció d'Antonio Bonilla i de l'excap de la unitat central de suport operatiu (UCAO) de la Policia Nacional Enrique García Castaño.

L’operació Trampa, novena peça separada del cas Villarejo

El jutge García Castellón investiga l'operació Trampa, novena peça separada del cas Villarejo que s'ocupa dels suposats serveis d'espionatge a polítics, empresaris i periodistes que el banc hauria encarregat a l'excomissari des del 2004, moment en el qual la constructora Sacyr va iniciar, sense èxit, un moviment per a tractar de prendre el control de l'entitat.

A mitjan 2019, el jutge va acordar la imputació tant del BBVA com del seu expresident Francisco González en una causa en la qual ja figuraven com investigats altres exdirectius del banc, com l'exdirector de riscos del banc Antonio Béjar, l'excap de seguretat Julio Corrochano o l'exconseller delegat Ángel Cano.

També et pot interessar

stats