Les escoltes de Villarejo comprometen directament l'expresident del BBVA Francisco González

El nou president de l'entitat diu que la seua prioritat és "aclarir els fets" que qualifica d"escàndol"

VÍDEO | Les escoltes de Villarejo comprometen directament l\'expresident del BBVA Francisco González

Les últimes gravacions de la inesgotable factoria de l'excomissari Villarejo tanquen el cercle sobre l'expresident del BBVA, Francisco González, i demostrarien que estava assabentat dels treballs que hauria contractat el banc perquè l'excomissari espiara la constructora Sacyr i els seus aliats que volien arribar a controlar el banc a finals de 2004.  

Es tracta de gravacions que Villarejo manté amb el cap de seguretat del banc, Julio Corrochano, qui li demana que els seus caps volen que els informe d'"accions agressives i desestabilitzadores" dels seus rivals. Corrochano que, per tant, reconeix aquesta guerra bruta, diu que vol aquest tipus d'informacions per a facilitar-la a González: "el meu president em crida cada 10 o 15 dies", afirma. 

15.000 telefonades centrades en el "Grup Hostil" 

Els treballs de Villarejo per al BBVA hauria permés al banc tindre accés a 15.000 converses telèfoniques que inclouen la seu del govern, La Moncloa, i la seu dels dos principals partits, Ferraz i Génova, a més d'empresaris, periodistes i fins i tot directius del mteix banc. Villarejo hauria espiat la vicepresidenta del govern de Zapatero, María Teresa Fernández de la Vega i a qui en aquell moment era cap de l'oficina econòmica del govern, Miguel Sebastián. Sebastián formava part del que Villarejo denominava "Grup Hostil" i que incloïa també el president de Sacyr, Luis del Rivero i el vicepresident d'aquesta empresa d'infraestructures, Juan Abelló, i que en teoria volien substituir Francisco González al capdavant del BBVA.  

L'espionatge també s'hauria fet de portes cap a endins del mateix BBVA perquè s'hauria estés a qui era el número dos de l'entitat, José Ignacio Goirigolzarri, i el director de Riscos, José Sevilla. Els dos encapçalen en l'actualitat l'equip directiu de Bankia. 

González sempre ha dit que sabia que el banc estava portant a terme treballs d'intel·ligència per a defendre's pero que fins a on ell sap "sempre s'han fet les coses com cal fer-les".

El BBVA es troba "escandalitzat"

Carlos Torres Vila, el nou president del BBVA des del passat 1 de gener, ha remés una carta a tots els empleats del grup en què assegura: "Tots en el BBVA estem escandalitzats", en relació amb les notícies que implicarien l'anterior cúpula en el pagament a una empresa de l'excomissari Villarejo per a finançar la guerra bruta oberta arran de l'intent de la constructora Sacyr en fer-se amb el control de l'entitat a finals del 2004. 

Torres afig en aquesta carta que si aquests informacions són certes "es tractaria de conductes indubtablement molt greus i deplorables" i reconeix que l'entitat ha ampliat la investigació oberta ja que en una primera fase no es va trobar documentació que acreditara el seguiment i intervenció de comunicacions privades que hauria pogut realitzar l'empresa Cenyt de Villarejo.

També et pot interessar

stats