El jutge conclou que John McAfee, el creador del famós antivirus, es va suïcidar a Barcelona

El van trobar mort al juny de 2021 a la cel·la de la presó de Brians 2, el mateix dia que l'Audiència Nacional va comunicar l'extradició als Estats Units per presumpta evasió d'impostos

Imatge d'arxiu de l’empresari John McAfee
Imatge d'arxiu de l’empresari John McAfee / Reuters

Un jutge de Martorell ha conclòs que John McAfee, creador del cèlebre antivirus informàtic del mateix nom, es va suïcidar a la seua cel·la de la presó de Can Brians, a Barcelona.

A McAfee, que tenia 75 anys, el van trobar mort al juny de 2021 a la cel·la de la presó Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona), el mateix dia que l'Audiència Nacional va comunicar la decisió d'extradir-lo als Estats Units per presumpta evasió d'impostos. John McAfee va ingressar a la presó el 4 d'octubre de l’any passat per orde de l'Audiència Nacional, que va acordar extradir-lo als Estats Units per suposada evasió d'impostos, per haver ocultat elevats ingressos entre 2016 i 2018. L'havien detingut a l'octubre de 2020 a l'aeroport del Prat (Barcelona), quan es disposava a agafar un vol a Istanbul i des de llavors estava en presó preventiva.

El deute tributari de l'empresari s'eleva a més de quatre milions de dòlars. Durant la vista d'extradició als Estats Units va assegurar haver pagat "milions de dòlars en impostos" i va dir ser víctima d'una persecució política per haver denunciat corrupció en l'agència tributària.

Un jutjat de Martorell va obrir una investigació per a determinar les causes de la mort. La família del programador, que dubtava que s'haguera llevat la vida, va demanar que feren una segona autòpsia, que dies més tard va confirmar la hipòtesi del suïcidi.

Segons fonts judicials, el jutge ha conclòs que McAfee es va suïcidar i ha acordat arxivar el cas, si bé la família ha recorregut aquesta resolució davant de l'Audiència de Barcelona. També ha decidit que el cos de McAfee, que està al depòsit de cadàvers a Barcelona, no l'entreguen als familiars fins que es resolga el recurs d'apel·lació que ha interposat la família, segons les fonts.

També et pot interessar

stats