Troben mort John McAfee, el creador del famós antivirus, a la seua cel·la d'una presó de Barcelona

L'empresari estava pendent d'extradició als Estats Units per presumpta evasió d'impostos

Imatge d'arxiu de l’empresari John McAfee.
Imatge d'arxiu de l’empresari John McAfee. / Reuters

John McAfee, de 75 anys, creador del famós antivirus informàtic del mateix nom, ha sigut trobat mort a la cel·la que ocupava en el Centre Penitenciari de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires, a Barcelona.

Segons han informat fonts penitenciàries, McAfee, que estava pendent d'extradició als Estats Units per presumpta evasió d'impostos, s'hauria suïcidat.

Les fonts han assenyalat que els professionals de vigilància i els serveis mèdics de la presó han intervingut de manera immediata per a practicar-li maniobres de reanimació, però, finalment, els metges han certificat la seua mort. La comitiva judicial que s'ha desplaçat al centre penitenciari estudia les causes de la mort de l'intern i, segons les fonts, tot apunta al fet que es tracta d'un suïcidi.

John Mcafee va ingressar a la presó el 4 d'octubre de l’any passat per orde de l'Audiència Nacional, que va acordar la seua extradició als Estats Units per suposada evasió d'impostos, en haver ocultat elevats ingressos entre 2016 i 2018. McAfee va ser arrestat a l'octubre a l'aeroport del Prat, a Barcelona, quan es disposava a agafar un vol a Istanbul i des de llavors es trobava en presó preventiva.

Durant la vista d'extradició, l'empresari, el deute tributari del qual s’eleva a més de quatre milions de dòlars, va assegurar haver pagat "milions de dòlars en impostos" i va dir ser víctima d'una persecució política per haver denunciat corrupció en l'Agència Tributària.

També et pot interessar

stats