La justícia prohibeix eixir d'Espanya a la dona embarassada que va forçar l'aterratge al Prat simulant un part

Una trentena de persones migrants van aprofitar per a tractar de fugir de l'avió

L'aeroport del Prat, a Barcelona
L'aeroport del Prat, a Barcelona / Shutterstock

El jutge de guàrdia del Prat de Llobregat ha deixat en llibertat la dona embarassada que dimecres va provocar l'aterratge forçós d'un avió a Barcelona simulant un part i li ha prohibit eixir d'Espanya, després d'acusar-la de desordes públics i d'afavorir la immigració il·legal.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la dona que va provocar l'aterratge d'emergència, en el qual una trentena de migrants van aprofitar per a tractar de fugir de l'avió i quedar-se irregularment a Espanya, ha comparegut aquest dijous davant del titular del jutjat d'instrucció número 5 del Prat.

En la seua compareixença, la dona s'ha acollit al seu dret a no declarar, després d'això el jutge ha acordat deixar-la en llibertat provisional, encara que li ha retirat el passaport, li ha prohibit eixir d'Espanya i li ha ordenat comparéixer cada dia davant de l'autoritat judicial del Prat.

La investigació sobre el que va ocórrer a l'aeroport, no obstant això, correspon al jutjat número 4 del Prat, que podrà tornar a valorar durant la instrucció la situació de la dona, que està investigada per un delicte de desordes públics i un altre per afavorir la immigració il·legal.

La dona, que està embarassada, va provocar que un avió que cobria el trajecte entre Casablanca i Istanbul aterrara d'emergència a Barcelona la matinada d'ahir dimecres, simulant que havia trencat aigües en ple vol. Mentre la passatgera era evacuada per a ser assistida per personal mèdic, 27 passatgers van aprofitar per a saltar a la pista i tractar de fugir amb la finalitat d'entrar irregularment en territori espanyol.

Tretze dels passatgers que van saltar de l'avió van ser interceptats per les forces de seguretat i cinc d'ells van continuar el viatge a Istanbul, mentre que a la resta se'ls ha tramitat el corresponent procés d'inadmissió per a retornar-los al Marroc, després de comprovar-se que no disposen de documentació que els permeta quedar-se a Espanya.

Dos dels passatgers que van aconseguir fugir van ser detinguts, un d'ells pels Mossos d'Esquadra fora de l'aeroport i l'altre per la Guàrdia Civil dins de les instal·lacions aeroportuàries. Tots dos van ser traslladats a les dependències policials de l'aeroport, mentre que les forces de seguretat mantenen el dispositiu per a localitzar i detindre els altres dotze migrants fugits.

També et pot interessar

stats