Una trentena de migrants s'escapen d'un avió aterrat d'emergència a Barcelona

L'aeronau volava de Casablanca a Istanbul i ha parat per l'alerta de part d'una dona que després ha resultat ser falsa

L'aeroport del Prat, a Barcelona
L'aeroport del Prat, a Barcelona / Shutterstock

Un avió procedent de la ciutat marroquina de Casablanca ha aterrat aquesta matinada en l'aeroport de Barcelona per una emergència mèdica i 28 passatgers han aprofitat el moment per a botar a la pista i tractar de fugir. La Guàrdia Civil ha aconseguit detindre catorze d'aquestes persones. 

Segons han informat fonts de la delegació del govern a Barcelona, l'aeronau, de la companyia turca Pegasus, cobria el trajecte Casablanca-Istanbul i ha hagut d'aterrar d'urgència en l'Aeroport del Prat cap a les 4:30 hores de la matinada per a atendre una dona que assegurava que havia trencat aigües. Poc després s'ha sabut que en realitat fingia estar de part.

Quan la dona anava a ser desembarcada, un grup de 28 persones han aprofitat per a eixir a la pista i emprendre la fugida. Les forces de seguretat han eixit al darrere i n'han interceptat catorze. Cinc d'ells han tornat a l'avió per voluntat pròpia i sobre els altres catorze s'ha emés una orde de crida i cerca.

La dona que ha provocat la parada ha arribat a ser traslladada a l'hospital però, quan els equips mèdics han confirmat que no hi havia cap indici que anara a donar a llum, li han donat l'alta. Les autoritats l'han detinguda per un delicte de desordres públics per suposadament haver fingit estar de part. 

També et pot interessar

stats