La justícia paralitza la devolució al Marroc de nou menors no acompanyats des de Ceuta

Segons l'acta judicial, les repatriacions de xiquets i adolescents estan incomplint la legislació espanyola

Imatge d'arxiu del segon dia de la crisi a Ceuta
Imatge d'arxiu del segon dia de la crisi a Ceuta / À Punt NTC

La titular del jutjat contenciós administratiu número 1 de Ceuta ha ordenat la “suspensió” de la repatriació al Marroc de nou menors migrants no acompanyats.

L'acta judicial recorda que la legislació espanyola només permet la devolució de majors d'edat que es troben il·legalment al país, sense la tramitació d’un expedient administratiu, quan es tracte d'estrangers que ja han sigut expulsats i contravinguen la prohibició d'entrada a Espanya i a aquells que pretenguen entrar il·legalment.

Segons el jutjat, aquesta és una situació que "de manera evident" no concorre en els casos explicats anteriorment, ja que "l’ordenament jurídic exigeix per a la repatriació de menors estrangers no acompanyats la incoació d'un expedient administratiu, en el qual ha de constar dades tan essencials com els relatius a la filiació i les circumstàncies socials i familiars". Uns requisits que, ara per ara, no s’han tramitat. 

Segons la jutgessa, l’omissió ha impedit "a la totalitat dels interessats" conéixer "els fonaments que justifiquen la decisió adoptada de facto" pel Ministeri d'Interior i el Govern de Ceuta sense el suport de la Fiscalia ni de l'àrea de menors local.

També et pot interessar

stats