La justícia investiga dos presumptes casos de pederàstia en l'Església a València i Castelló

La Fiscalia de la Comunitat Valenciana els ha comunicat en el marc de la investigació sobre abusos i agressions sexuals a menors en les congregacions religioses d'Espanya

Fiscalia demana 248 anys de presó per a un ajudant d'entrenador acusat d'abús sexual a xiquets
La Ciutat de la Justícia, seu de la Fiscalia Superior de la Comunitat Valenciana, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La justícia investiga dos presumptes casos d'abús i/o agressió sexual a menors suposadament comesos per membres de l'Església a la Comunitat Valenciana, l'un a la província de València i l'altre a la de Castelló.

Així li ho ha comunicat la Fiscalia Superior a la General de l'Estat, en resposta a la petició d'aquesta sobre les causes en tramitació, en el marc de la investigació sobre els possibles casos de pederàstia a Espanya. La iniciativa corre en paral·lel a les maniobres per a conformar una comissió parlamentària sobre les denúncies d'abusos a menors comesos en el si de l'Església, que segons les últimes negociacions polítiques podria assumir finalment el Defensor del Poble.

En una carta datada el passat 31 de gener i signada pel secretari tècnic de la Fiscalia Superior, Álvaro García Ortiz, el ministeri públic va reclamar a la delegació valenciana comunicació sobre "els procediments penals en tramitació que puguen detectar-se en les fiscalies territorials" [...] que tinguen com a objectiu "l'aclariment de denúncies i/o querelles per la suposada comissió d'agressions i abusos sexuals a menors d'edat en el si de congregacions, col·legis o qualsevol institució religiosa".

La Fiscalia General de l'Estat va obrir un termini de deu dies per a la resposta, que va expirar divendres. Ha sigut en aquest termini quan la delegació territorial ha confirmat els dos procediments oberts a la Comunitat Valenciana, segons ha pogut conéixer À Punt. No obstant això, s'ha descartat un tercer cas a Alacant, presumptament comés per un professor de religió que donava classes en un centre públic.

També et pot interessar

stats