La justícia denega l''habeas corpus' de 100 joves aïllats a Palma

Un total de 21 joves catalans han sigut posats en quarantena en les últimes hores en un hotel d'Alcúdia (Mallorca), després que un d'ells haja donat positiu en Covid

Dos joves que estan en aïllament a l'hotel Palma Bellver de Palma
Dos joves que estan en aïllament a l'hotel Palma Bellver de Palma / Atienza (Efe)

La jutgessa d’Instrucció número 6 de Palma ha denegat els 100 habeas corpus que havien presentat aquest dimarts els estudiants confinats a l’hotel Bellver de Palma. Estudiants que consideren que estan detinguts il·legalment. Dilluns, una altra jutgessa ja havia decidit no admetre a tràmit els tres primers habeas corpus que varen sol·licitar els joves.

També en relació amb aquesta situació, la Policia Local de Palma ha mantingut la nit passada un dispositiu de vigilància prop de l'hotel on es troben els estudiants pel macrobrot associat a viatges d'estudis a Mallorca. Segons ha informat la Policia, l'operatiu ha consistit en presència estàtica en el lloc, entre les 20.30 i les 00.30 hores. S'ha desenvolupat sense novetat, sense detectar-se venda d'alcohol als menors.

L'operatiu s'ha constituït després de les nombroses queixes per les molèsties ocasionades al veïnat per les persones confinades la nit anterior. Es van rebre queixes per música alta, cridòria i actes vandàlics com el llançament de diversos objectes al carrer. A més, el personal de seguretat de l'establiment va manifestar la preocupació que des d'un bar pròxim s'estiguera subministrant alcohol als joves aïllats mitjançant poals lligats a llençols. Una dotació policial es va desplaçar al lloc i va requerir als joves que deixaren la seua actitud i aquests van obeir les indicacions dels agents.

D'altra banda, aquest dimecres la presidenta del govern balear, Francina Armengol, ha defensat la gestió del seu equip de govern en confinar 249 estudiants peninsulars a l'hotel Palma Bellver. "Des de la meua responsabilitat, tant si eres un estudiant, com un menor, un turista o un resident i eres contacte estret, eres un risc de contagi per a la població i has de fer quarantena, com ha succeït en els últims 15 mesos", ha assegurat la presidenta autonòmica.

Armengol ha afegit que seria "una irresponsabilitat enorme" que aquests estudiants tornaren a les seues comunitats autònomes d'origen en un vol comercial, ja que implicaria exposar al contagi la resta de passatgers i les persones amb les quals coincidisquen a l'aeroport.

A més, un total de 21 joves catalans han sigut posats en quarantena en les últimes hores en un hotel d'Alcúdia (Mallorca), després que un d'ells haja donat positiu en COVID-19 i la resta hagen passat a ser considerats contactes estrets.

També et pot interessar

stats