El jurat declara culpable al padrastre del bebé mort a colps a Elx i exculpa la mare

Ambdós han sigut exculpats del delicte de maltractament continuat i considerats culpables d’un delicte de maltractament per una galtada

Ciutat de la Justícia d'Elx (Baix Vinalopó)
Ciutat de la Justícia d'Elx (Baix Vinalopó) / À Punt NTC

El jurat popular ha declarat culpable d’assassinat el padrastre del bebé de set mesos que va morir a colps el maig de 2021 i ha exculpat la mare de la criatura del mateix càrrec.

D’altra banda, els ha exculpat els dos del delicte de maltractaments habituals, però els ha trobat culpables d’un delicte de maltractament per una galtada que li va donar el padrastre. 

A l’eixida de la Ciutat de la Justícia d’Elx (Baix Vinalopó), on el jurat estava deliberant, la mare del nadó ha dit en declaracions a À Punt NTC que està feliç perquè se li ha fet justícia al seu fill. “Ja no podrà fer-li mal a cap xiquet més”, ha afegit.

La seua advocada també s’ha mostrat satisfeta amb la sentència i ha destacat que el jutjat ha sigut contundent. “Ningú ha dubtat de la innocència d’aquesta dona. Han evitat que siga víctima d’una sentència injusta”, ha assenyalat. 

L'acusació demanava 28 anys de presó per a cadascú per haver maltractat continuadament i haver causat la mort del menor. Segons la Fiscalia, els acusats van agafar amb violència el bebé i el van colpejar amb força, especialment al cap, fins a deixar-lo inconscient. 

Considerava que actuaven "conjuntament" o només "un d'ells, amb el coneixement i consentiment de l'altre" per a "propinar severs i reiterats colps al menor, provocant-li lesions de diversa consideració", abans que la mare portara el bebé a l'Hospital General d'Elx.

També et pot interessar

stats