El jurat comença a deliberar com serà la plaça de l'Ajuntament de València

Els projectes que més aportacions han rebut han sigut Re-Natura i Dosel Climático, amb 64 i 58 comentaris respectivament

Batega, una proposta amb espais més oberts
Batega València, una proposta amb espais més oberts / Ajuntament de València

La plaça de l’Ajuntament de València està més prop de començar el procés de remodelació. El jurat qualificador del concurs d'idees, que va seleccionar cinc propostes finalistes de com havia de quedar aquest espai públic, inicia aquest dimarts les deliberacions per a triar l’opció definitiva. 

Abril, una de les propostes de remodelació de la plaça de l'Ajuntament
Abril, una de les propostes de remodelació de la plaça de l'Ajuntament / Ajuntament de València

Així, durant les pròximes setmanes, es debatran les opcions, denominades Abril, Batega València, Dosel Climático, Llenç 365 i Re-Natura, i sobre les quals ha de pronunciar-se abans de l'1 de novembre. La guanyadora serà la que finalment s'executarà en una superfície de 12.000 metres quadrats.

El procés, amb participació ciutadana

El concurs es va basar en el procés de participació ciutadana "Pensem la plaça", en què es van establir certes directrius, com mantindre l’espai per als vianants, comptar amb una zona per a plantar la falla i disparar la mascletà, sense incrementar el nombre de terrasses.

El futur disseny també ha de disposar de fonts per a beure, banys públics, zona d'ombra i de vegetació, així com la renovació dels llocs de flors.

La proposta de Dosel Climático, amb diversos espais amb arbres
La proposta de Dosel Climático, amb diversos espais amb arbres / Ajuntament de València

Després d'analitzar les 22 propostes presentades en la primera fase del concurs, el jurat en va seleccionar cinc, que s’exposaren al públic durant deu dies en la mateixa plaça i en Internet, perquè la ciutadania, organitzacions i associacions de la ciutat aportaren suggeriments. Les propostes es van traslladar als equips participants, que han elaborat la proposta final amb aquesta informació. 

Llenç, altra de les propostes per a la plaça, amb diversos espais diferenciats
Llenç, altra de les propostes per a la plaça, amb diversos espais diferenciats / Ajuntament de València

Per a orientar el concurs d'idees es van recopilar més de 1.800 opinions, mentre que els cinc projectes exposats han rebut 218 respostes, segons ha confirmat la delegada de Participació Ciutadana, Elisa Valía. Els projectes que més aportacions han rebut han sigut Re-Natura i Dosel Climático, amb 64 i 58 comentaris, respectivament; seguits d'Abril ,amb 35; Batega València, amb 31, i Llenç 365, amb 30.

Una vegada conegut el projecte guanyador, l'equip encarregat haurà d'entregar el projecte complet en sis mesos, de manera que a la fi d'aquest termini el projecte estiga redactat i aprovat pels serveis municipals.

També et pot interessar

stats