Cinc projectes per a remodelar la plaça de l’Ajuntament de València

Encara que es plantejava la possibilitat d'alliberar completament la plaça del pas vehicles, cap dels projectes finalistes preveu aquesta opció

Llenç, un dels projectes, amb l'aigua com a principal protagonista
Llenç, un dels projectes, amb l'aigua com a principal protagonista / Ajuntament de València

El futur de la plaça de l'Ajuntament de València està per escriure. Dels 22 projectes presentats al concurs d’idees per remodelar-la, un jurat qualificador ha triat cinc propostes finalistes, que s’exposaran a partir del dilluns en la mateixa plaça i en portals digitals. Així, tota la ciutadania podrà fer suggeriments i propostes de millora. Es tracta dels projectes Abril, Batega València, Dosser climàtic, Llenç 365 i Re-natura.

L'espai, amb 12.000 metres quadrats, s'ha de remodelar sota un conjunt de criteris. S'ha de mantindre espai per a vianants, renovar la presència dels llocs de flors i disposar de fonts per a beure. També de banys públics, ombra, vegetació, zona per a plantar la falla o disparar la mascletà i augmentar el nombre de terrasses.

A més, els cinc projectes seleccionats han mantingut el pas de la línia C1 de l'EMT per davant de la façana del Palau de Comunicacions (Correus) cap al carrer de les Barques i el pas de trànsit rodat pel carrer de Lloria. Encara que es plantejava la possibilitat d'alliberar completament la plaça del pas vehicles, cap dels projectes finalistes preveu aquesta opció.

Ara s’obri un termini fins a l’1 d’agost, perquè els equips seleccionats desenvolupen de manera detallada els seus projectes, on sumar les qüestions aportades per l'Ajuntament i el procés de participació. La resolució final del jurat es coneixerà previsiblement entre el final de setembre i el principi d'octubre. L'equip seleccionat rebrà aleshores una aportació econòmica de 560.000 euros per a elaborar el projecte definitiu. 

Abril

En aquest model, destaca el traçat com a plaça urbana arbrada.

Abril, una de les propostes de remodelació de la plaça de l'Ajuntament
Abril, una de les propostes de remodelació de la plaça de l'Ajuntament / Ajuntament de València

Batega València

D’aquesta proposta, destaca la senzillesa, amb escales urbanes, i la creació de xicotets espais d'ús quotidià. 

Batega, una proposta amb espais més oberts
Batega, una proposta amb espais més oberts / Ajuntament de València

Dosser climàtic

Destaquen la connexió amb els carrers adjacents, els espais amb major valor patrimonial i els itineraris per als vianants, així com la millora de la il·luminació nocturna.

La proposta de Dosser climàtic, amb diversos espais amb arbres
La proposta de Dosser climàtic, amb diversos espais amb arbres / Ajuntament de València

Llenç 365

La presència de l'aigua és un aspecte fonamental en aquesta proposta. Presenta, a més, referències patrimonials i històriques.

Llenç, una altra de les propostes per a la plaça, amb diversos espais diferenciats
Llenç, una altra de les propostes per a la plaça, amb diversos espais diferenciats / Ajuntament de València

Re-natura

Genera dos espais diferenciats, un davant de l'Ajuntament, i un altre enjardinat al nord, i planteja zones de respecte davant els edificis amb valor patrimonial, i un aspecte arbori de notable alçària.

Re-Natura, amb un gran pes patrimonial i arbres de gran alçària
Re-Natura, amb un gran pes patrimonial i arbres de gran alçària / Ajuntament de València

També et pot interessar

stats