Què podem fer al juliol a València: les activitats gratuïtes de la Gran Fira

Concerts, pirotècnica, teatre i monòlegs. El Cap i Casal ofereix un fum d’activitats debades al mes de juliol

València a última hora del dia
València vetlarà per la Gran Fira / Arxiu
30 de juny 2022 - 06:00

Ara que arriba l'estiu la ciutat de València ofereix una gran varietat de plans per a gaudir de la cultura, la música, i l’humor a peu de carrer. Després de dos anys de restriccions per la pandèmia, la Gran Fira de Juliol torna al format tradicional i posa a l’abast de qui estiga a ciutat un calendari ple d’activitats, moltes de les quals són gratuïtes.

Destaquem algunes de les propostes més interessants que podrem gaudir sense rascar-nos la butxaca.

1 de juliol

El Sarau de la Fira

El dia d'inauguració de la Gran Fira, la plaça de l'Ajuntament s'omplirà dels balls i música més tradicionals amb la companyia La Quadrilla del Molí, que es va formar el 2020 i treballa per a mantindre viu el patrimoni valencià.

Quadrilla del Molí
Quadrilla del Molí / Gran Fira de València

2 de juliol

"Concierto de músika festera" d'El Niño de Elche, Ylia i CIM Benimaclet 

El Niño de Elche arriba a València per a oferir un espectacle que va presentar en el Sónar de Barcelona, "Concierto de músika festera", on es planteja una immersió en les festes populars amb la col·laboració de la banda del CIM de Benimaclet i l'artista Ylia. El xou transgressor, que barreja música de banda amb bakalao, tindrà lloc a les 22:00 h a la plaça de l'Ajuntament.

Aquest concert està dins del festival de Polirítmia, on s’oferiran actuacions que reivindiquen les arrels a través de la música, la dansa i les tradicions. Del 2 a l'11 de juliol a les 22:00 h hi haurà funcions com la de Miquel Gil, Fraskito, Caamaño i Ameixeiras, etc., a la plaça de l’Ajuntament i en dies puntuals també es faran sessions a les 20:00 h. 

8 de juliol

Súbit! Teatre d’improvisació

El Correfira anirà traslladant espectacles d’humor, música i teatre pels diferents barris de València del 7 al 25 de juliol. Montolivet serà el primer a gaudir de la seua Correfira, i el dia 8 de juliol la plaça Pedagog Pestalozzi acollirà el xou d’improvisació Súbit!, on el guió el proposa la gent. 

14 de juliol

Monòlegs d’humor, de Pepa Cases i María Zamora

Des de Riures en Valencià oferiran diversos monòlegs al llarg de la Fira de Juliol perquè no falten els somriures a cap racó de la ciutat. La comèdia més valenciana desplegarà el seu art en cites com la del dia 7 al Parc Central, el 10 a Sant Marcel·lí, o el 23 a la plaça del Pilar.

El dia 14 de juliol, a la plaça de Benimaclet, Pepa Cases i María Zamora donaran importància a l’amor i l’humor a partir de les 22:00 h amb el seu espectacle Monòlegs d'humor.

21 de juliol

La comèdia de la vida

Una oportunitat de gaudir de l’oferta del teatre a peu de carrer amb una comèdia amb un repartiment 100% valencià sobre les dones i com aquestes s’adapten al destrellat de la vida moderna. Protagonitzada per Lola Moltó i Marta Chiner, es podrà veure als Jardins del Palau (nord) a les 22:00  h.

23 de juliol 

La Gran Nit

La Gran Nit de la Fira serà el 23 de juliol i es duran a terme les activitats amb més pes de tota la programació i per a tots els públics, per la qual cosa és una bona data per a quedar-se a la ciutat.

Cavalcada

La cavalcada de tancament serà a les 19:00 h, i anirà recorrent diverses places i carrers de València.

Cavalcada
Cavalcada / Gran Fira de València

Nectarina DJ Nerea Sanfe, Tito Pontet, El Diluvi 

Com no podia ser d'una altra manera, la música també serà protagonista de la gran nit de la fira, en aquest cas amb la DJ i presentadora d'À Punt Nerea Sanfe, i les actuacions de Tito Pontet i El Diluvi. A les 23:00 h a la plaça de l’Ajuntament.

Minimascletà digital, Pirotècnia Peñarroja 

Minimascletà
Minimascletà / Gran Fira de València

Els fans dels focs artificials no es poden perdre la mascletà que es farà de manera digital i innovadora per a il·luminar el cel de València al passeig de l’Albereda a les 23:30 h. 

Qui estiga famolenc de pólvora i no puga esperar a tan tard, podrà gaudir d'una altra mascletà, aquesta vegada a l'antiga, en la plaça de l'Ajuntament el 16 de juliol a les 20:00 h, a càrrec de la Pirotècnia Mediterráneo.

Funkiwi’s

La Ruta del Carme es portarà a terme la mateixa nit i tindrà en les diferents places de la Ciutat Vella concerts de grups valencians. El concert del grup Funkiwi’s tindrà lloc a la Plaça Nàpols i Sicília a les 23:00 h.

29 Juliol 

Correfoc Colla de Dimonis de Massalfassar, L’Infern Faller, Socarrats de Campanar, Colla de Dimonis de Montolivet

Correfocs
Correfocs / Gran Fira de València

Quatre colles uneixen forces per a crear un espectacle pirotècnic de grans dimensions que transcorrerà pel centre de València a partir de les 23:00 h.

31 de juliol

Gran Batalla de les Flors

Per a acomiadar la Gran Fira de Juliol tornarà, després de dos anys, l'esperada Gran Batalla de Flors, que inclourà amb 30 carrosses i 9 cotxes de cavalls. Aquesta desfilada icònica omplirà de color els carrers de València a les 20:00 h en el Passeig de l'Albereda. 

Batalla de Flors a València
Batalla de Flors a València / Porterre (Shutterstock)
Càmera i redactora d'À Punt Notícies en la Batalla de les Flors de València
Càmera i redactora d'À Punt Notícies en la Batalla de les Flors de València / Porterre (Shutterstock)

També et pot interessar

stats