Els joves valencians redueixen el consum de porros de 4,5 a 2 per setmana

El 45,6% de la població juvenil de 13 a 25 anys enquestada afirma consumir cànnabis, la qual cosa suposa un 10% menys que en 2020, segons Controla Club

Un jove fuma un porro
Un jove fumant un porro / Andrés Cristaldo Benítez (Efe)

El consum de cànnabis entre els joves potencialment consumidors de 13 a 25 anys de la Comunitat Valenciana ha descendit, segons les conclusions de l'estudi realitzat per l'ONG valenciana Controla Club, que indica que la joventut ha passat de consumir 4,5 porros de mitjana a 2 per setmana.

L'estudi, que s'ha dut a terme en zones d'oci, places, parcs i voltants de centres educatius i de formació de València, Alacant i Castelló, indica un decreixement respecte a l'enquesta duta a terme en 2020, quan la mitjana se situava en 4,5 porros.

A més, el 45,6% de la població juvenil enquestada afirma consumir cànnabis en l'actualitat, la qual cosa suposa un 10% menys que en 2020, quan el percentatge se situava en un 55,8%.

De la mateixa forma, ha descendit també la despesa en consum setmanal. Si en 2020 la mitjana setmanal se situava en els 10,5 euros, en 2021 va ser de 5,8, tal com recull l'estudi.

Quant als efectes adversos produïts pel consum de cànnabis, ha augmentat el percentatge de joves consumidors enquestats que reconeix haver-los patit amb bastant o molta freqüència.

En aquest sentit, han reconegut algun tipus de problema de salut després d'haver consumit el 24,3% dels enquestats, és a dir, 1 de cada 4, enfront del 14,2% en 2020.

Més concretament, el 24,3% de les persones enquestades admet que ha patit després del consum de cànnabis crisis d'ansietat, el 20,6% assenyala que ha patit taquicàrdies, el 19,9% que ha tingut baixades de tensió i lipotímies i el 13,5% assegura que ha tingut dificultats per a dormir.

El director de programes de Controla Club, Juan Barcala, ha assenyalat que tots els indicadors sembla que assenyalar que es produeix “un important descens dels consums abusius entre la població juvenil potencialment consumidora de cànnabis, la qual cosa anima a continuar la investigació per a aprofundir en l'anàlisi d'aquests consums”.

Els resultats d'estudi han sigut presentats arran de l'inici de la tercera edició de la campanya de conscienciació sobre el risc del consum de cànnabis.

També et pot interessar

stats