La jornada laboral de 32 hores enfronta govern i oposició a les Corts

El PSPV, Compromís i Unides Podem advoquen per avançar l’horari comercial i afavorir el teletreball, però l’oposició qualifica la proposta de “burla”

Un treballador baixa la persiana d'un local comercial, en una imatge d'arxiu
Un treballador abaixa la persiana d'un local comercial, en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

La implantació de les 32 hores de treball setmanals ha enfrontat aquest dimecres els grups del Botànic, que defensen aquesta mesura per a racionalitzar els horaris, i els de l'oposició, que veuen en aquesta iniciativa "una burla" i una proposta electoralista.

Així s'ha posat de manifest en el debat, en el ple de les Corts, del dictamen de la comissió especial d’estudi sobre els usos de temps per a impulsar polítiques concretes de racionalització dels horaris, que es votarà aquest dijous, i al qual s'han presentat dos vots particulars, del PP i Vox.

Quines mesures porta aparellades?

El dictamen, presentat pel PSPV, Compromís i Unides Podem, i al qual s'han afegit diverses esmenes del PP i Ciutadans, planteja, entre altres coses, fomentar la implantació gradual de les 32 hores de treball setmanals, i estudiar si es pot avançar l'horari d'obertura dels comerços.

També advoca per l'adopció de mesures que faciliten la conciliació de la vida personal, familiar i laboral en els diferents subsectors comercials, i per impulsar jornades que combinen en una mateixa setmana el teletreball i la presencialitat, i incloure en el teletreball protocols de desconnexió digital.

Proposa, a més, acordar amb els agents d'oci nocturn una limitació horària que assegure el descans i la tranquil·litat dels barris, i instar els mitjans de comunicació que els programes de màxima audiència acaben abans de la mitjanit, entre moltes altres mesures.

També et pot interessar

stats