Els joguets poden costar fins a 50 euros més barats, depenent d’on els comprem

L’associació de consumidors Avacu analitza cent joguets i troba diferències de preu d’entre un i cinc euros en almenys la meitat.

Els joguets poden costar fins a 50 euros més barats, depenent d’on els comprem
Els joguets poden costar fins a 50 euros més barats, depenent d’on els comprem

Diferències de fins a 50 euros ha detectat un estudi que ha fet l’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris, Avacu, sobre els preus dels joguets. En concret, han analitzat més d’un centenar de productes, de diferents establiments i botigues. Assegura aquest informe que, tant en catàlegs com en pàgines web, hi ha “diferències significatives” en els preus d’un mateix producte.

Dels més de cent articles analitzats, s’ha trobat una diferència d’entre 1 i 5 euros en almenys 50 productes; entre 5 i 10 euros en 15; diferències d’entre 10 i 20 euros en 11 articles, i entre 20 i 35 euros en 5 joguets. En la resta, es van notificar diferències de preu d’alguns cèntims. L’associació destaca el cas d’un joc de construcció que reportava una diferència de preu de 50 i 47 euros en funció del comerç en el qual es comprava.

Comparar abans de comprar

Avacu recorda que no hi ha un establiment en el qual tots els joguets estiguen més barats, o més cars, i ressalta la importància de comparar en diferents botigues i valorar altres aspectes o serveis que ens oferisquen eixos establiments, com ara la proximitat o les facilitats de compra.

La plataforma ha realitzat una sèrie de recomanacions per a les compres de joguets durant les pròximes festes:

- Programar les compres per a evitar aglomeracions en temps de pandèmia i comparar preus.

- Informar-se sobre les polítiques de canvis i devolucions, així com els terminis establerts, i conservar el tiquet o factura per a possibles canvis, devolucions o reclamacions.

- En el cas de jocs tecnològics, comprovar les especificitats tècniques, sobretot si es tracta de joguets que requereixen d’alguna aplicació per a millorar l’experiència del joc; caldria verificar que el nostre dispositiu mòbil és compatible amb aquesta aplicació.

També et pot interessar

stats