Joaquín Marzà, referent en innovació educativa, repeteix en el top 10 de millors professors d’Espanya

Acumula premis per l'ensenyament multidisciplinari i pioner que imparteix i que fins i tot la UNESCO ha guardonat

Joaquín, mostrant un dels seus guardons com a millor mestre / À Punt NTC

Joaquín Marzà és tot un pioner de l'ensenyament que viu amb molta dedicació la seua vocació. I és que aquest mestre de la pedania oriolana d’Hurchillo ja sap el que és guanyar premis. Va rebre el reconeixement de la UNESCO per un projecte “que el declara de qualitat mundial”, com explica Marzà. 

És només un dels tants guardons que té i acumula a la vitrina, però ara Joaquín haurà de fer lloc per a un que podria estar a punt d'arribar. Perquè per tercera vegada està en el top 10 dels millors mestres de primària de tot Espanya i és candidat a ser-ne el millor. No obstant això, assegura que “el millor premi que puc tenir és que el 60% de 200 alumnes que tinc venen de fora de la localitat”. I és que és un mestre sol·licitat pels seus èxits pedagògics.

El millor premi que puc tindre és que el 60% de 200 alumnes que tinc venen de fora de la localitat

Al centre són pioners en educació mediambiental i tenen també un hort propi amb hortalisses que després acaben emprant-se al menjador. Però també destaquen en altres aspectes, com per exemple la disciplina en la cura d'u mateix, ja que “tots els dimecres fem suc de taronja en classe i els dijous es netegen les sabates”, diu el docent. 

Tots els dimecres fem suc de taronja en classe i els dijous es netegen les sabates

Alhora, en aquestes classes també hi ha espai per a l’expressió corporal —“som referents en la dansa”, explica—, i per a practicar l’escalada interior en un espai multidisciplinari amb escenografia ambientada en un conte.

També et pot interessar

stats