Joan Carles arriba a Sanxenxo en la seua tercera visita a Espanya enguany

La Casa del Rei no ha concretat si hi haurà o no una trobada entre pare i fill

Joan Carles I aterra en l'aeroport de Vigo
Joan Carles I aterra en l'aeroport de Vigo / Salvador Sas (Efe)

Joan Carles ha aterrat aquest dilluns a l'aeroport de Vigo en un vol privat amb origen a Abu Dhabi. El rei emèrit visitarà aquests dies Sanxenxo (Pontevedra) en la tecera visita a Espanya d’enguany, la quarta des que es va instal·lar als Emirats Àrabs Units el 2020 per la controvèrsia sobre el seu patrimoni a l'estranger, la investigació del qual va ser arxivada per la Fiscalia del Tribunal Suprem al maig de l'any passat.

Com en les anteriors visites, Pedro Campos, regatista i amic de Joan Carles, acompanyat per la seua dona, ha acudit a l'aeroport per a recollir-lo al peu de la pista, encara que ha hagut d'esperar quasi mitja hora perquè li donaren accés a les instal·lacions aeroportuàries. El rei, vestit amb camisa blava i jupetí beix, ha baixat les escales de l'aeronau sense ajuda, fins a arribar al cotxe de Campos.

Posteriorment, s’ha desplaçat a Sanxenxo, on ha arribat a les 14:30 hores. La presència de Joan Carles I ha alçat poca expectació, més enllà de la presència dels mitjans de comunicació a l'aeroport, que també ha sigut menor que en ocasions prèvies. La intenció de l’emèrit és navegar, probablement a partir de dimecres, en el Bribón i tornar als Emirats Àrabs Units dilluns que ve.

Ara com ara, la Casa del Rei no ha concretat si hi haurà o no una trobada entre pare i fill, que sí que coincidiran el 31 d'octubre en la celebració familiar de caràcter privat que tindrà lloc en el Palau del Pardo, després de la jura de la Constitució davant les Corts per part de la princesa Leonor en el seu 18é aniversari.

Des que va establir la residència a Abu Dhabi el 2020, Joan Carles ha viatjat en quatre ocasions a Espanya, totes amb Vigo com a aeroport d'arribada i Sanxenxo com a lloc d'allotjament.

També et pot interessar

stats