La JCF sol·licita la "devolució immediata" de les dues bandes de fallera que la influenciadora Marta Lozano va mostrar en xarxes

L'empresa confeccionadora ha lamentat el malentés i ha aclarit que les peces que apareixen en el vídeo "no són oficials"

La influencia Marta Lozano fent el seu discurs durant l'acte d'Exaltació de Matía Estela Arlandis
La influencia Marta Lozano fa el discurs durant l'acte d'Exaltació de Maria Estela Arlandis / Junta Central Fallera

La Junta Central Fallera (JCF) ha sol·licitat la "devolució immediata" de les dues bandes de la fallera major de València i cort d'honor que va publicitar la mantenidora de la màxima representant de la festa, la influenciadora Marta Lozano, en una publicació en les xarxes socials, fruit d'una "acció comercial" amb l'empresa Artesania Bordada, amb seu a Paterna (Horta Nord), que s'encarrega de la confecció d'aquestes peces.

Des de l'organisme autònom municipal, en un comunicat emés via xarxes socials, han remarcat que les bandes són "un símbol reservat exclusivament per a les màximes representants de les Falles". María Tomás, vicepresidenta de Mitjans i Comunicació de la Junta Central Fallera, ha confirmat a À Punt NTC que l'organisme que representa "en cap moment ha participat, col·laborat ni autoritzat cap acció comercial" sobre les bandes de les falleres majors i corts d'honor.

Comunicat de Junta Central Fallera per la polèmica de les bandes
Comunicat de Junta Central Fallera per la polèmica de les bandes / JCF

Lozano va publicar en Instagram, després d'exercir el divendres de mantenidora de l'Exaltació de la fallera major de València, Maria Estela Arlandis, una imatge en la qual mostrava dues bandes: una exclusiva de la màxima representant de les Falles i l'altra d'una integrant la cort d'honor. La publicació es va eliminar hores després pel rebombori generat.

Per part seua, Artesanía Bordada —empresa que confecciona aquestes peces per a la Junta Central Fallera— ha lamentat també a través de les xarxes socials "qualsevol confusió en la comunicació" de la col·laboració amb Lozano i han subratllat que les dues bandes que apareixen en el vídeo publicat per la influenciadora "no són oficials".

Així, l'empresa ha sostingut que es tracta d'exemplars que utilitzen "internament com a patró per a elaborar cada any de manera exclusiva, única i intransferible" les bandes de les falleres majors de València i les corts d'honor. "Per això, assegurem que mai hem fabricat una rèplica de les bandes oficials per a ús comercial", garanteix.

L'empresa entregarà els patrons per a "evitar futurs malentesos"

Des de la companyia valenciana han assenyalat que en el vídeo publicat per Lozano apareixen les bandes "i semblen de manera errònia un regal; no obstant això, garantim que només es van cedir per a l'acció comercial i en cap cas es van regalar". I han aclarit que, a causa de tota la situació generada, l'empresa "entregarà aquests patrons a la Junta Central Fallera" per a així "evitar futurs malentesos".

Resposta d'Artesanía Bordada per la polèmica de les bandes
Resposta d'Artesanía Bordada per la polèmica de les bandes / Artesanía Bordada

"Som conscients de la importància i exclusivitat d'aquestes peces, que són un privilegi únic de les falleres majors i corts d'honor i, per això, demanem disculpes a tots per aquest malentés i qualsevol molèstia que hàgem pogut ocasionar", afig la companyia.

També et pot interessar

stats