Javier Velasco, president de Dret a Morir Dignament. "A Espanya es mor de manera diferent segons el metge que t'atenga"

22 min.

Anys de lluita que prompte podrien tindre el seu fruit. Associacions com Dret a Morir Dignament reclamen que Espanya se sume als altres deu països del món en què actualment l'eutanàsia i el suïcidi assistit són legals. El Congrés debat una proposició de llei perquè es legalitzen, fet que Javier Velasco, president d'aquesta organització, ha valorat molt positivament. "Ha sigut un camí llarg. Vivim pensant que la mort és un accident, d'esquenes a ella", ha assegurat en declaracions a À Punt NTC Matí

En aquest sentit, Velasco ha denunciat la situació "insostenible" que molts pacients viuen hui en dia per no tindre accés a aquest dret i ha assenyalat que en moltes ocasions el tracte que reben depén del personal que els assistisca: "A Espanya es mor de manera diferent segons el metge que t'atenga", ha assegurat. també ha demanat més formació a aquests professionals per a fer front a aquests casos. "La mort s'ha contemplat com un fracàs de la medicina. Cal superar el paternalisme i respectar l'autonomia del pacient".

Sobre les veus contràries al desenvolupament de la llei, el president de Dret a Morir Dignament ha assenyalat: "En un estat democràtic no es pot fer una llei pensant en creences religioses", en referència a l'esmena a la totalitat del Partit Popular i a la seua posició contrària a la legalització de l'eutanàsia. "La nostra vida és nostra, no un regal, i tenim el dret a disposar-hi", ha conclòs. 

stats