Ja es pot sol·licitar la cita prèvia per a presentar la declaració de la renda per telèfon

En l'anterior campanya, més d'un milió de contribuents van confeccionar la declaració gràcies al pla “Li telefonem"

Dates en què comencen els diferents terminis de presentació i sol·licitud de cita prèvia de la campanya de la renda 2024
Dates en què comencen els diferents terminis de presentació i sol·licitud de cita prèvia de la campanya de la renda 2024 / Paula García

A partir del dilluns es pot sol·licitar la cita prèvia per a presentar la declaració de la renda per telèfon. La campanya de la renda del 2023 va començar el 3 d'abril per a la presentació de declaracions per internet, tant a través del programa Renda Web com de l'aplicació mòbil de l'Agència Tributària.

A partir del 7 de maig també es podran presentar les declaracions per telèfon a través del pla "Li telefonem", pel qual el contribuent sol·licita una cita i, el dia acordat, l'Agència Tributària li telefona per a confeccionar-li la declaració.

La via telefònica ha guanyat pes en els últims anys –més d'un milió de contribuents la van utilitzar en la campanya del 2022– i es complementa amb la presencial en oficines, que arrancarà el 3 de juny, amb cita prèvia que es pot sol·licitar des del 29 de maig.

També a partir del dilluns es pot sol·licitar cita prèvia per al nou servei d'assistència a persones majors en municipis xicotets, que, igual que la via telefònica, comença el 7 de maig.

Els contribuents majors de 65 anys que visquen en un dels més de 500 municipis adherits al programa podran acudir al local habilitat per l'ajuntament per a rebre atenció per videoconferència per a l'elaboració i presentació de la declaració, de manera similar a l'atenció presencial.

L'Agència Tributària espera rebre 23,3 milions de declaracions en esta campanya, la majoria (14,6 milions) a retornar, per un import total d'11.650 milions d'euros.

També et pot interessar

stats