Ix de presó un condemnat per la mort d’una valenciana al Perú el 2018, mentre el cos segueix sense aparéixer

La família de Nathaly Salazar denuncia que un dels condemnats ha eixit al carrer sense que ho sabera ningú, ni el jutge

La mare de Nataly Salazar ha reclamat de nou, aquest divendres, saber on està el cos de la seua filla, a la qual li va perdre la pista el 2018
La mare de Nataly Salazar ha reclamat de nou, aquest divendres, saber on està el cos de la seua filla, a la qual li va perdre la pista el 2018 / À Punt NTC

La mare de Nathaly Salazar està en xoc. Un dels condemnats per la mort de la jove valenciana al Perú ha eixit de presó en complir part de la condemna sense haver dit on estan les restes de la jove, que va morir en aquest país el gener del 2018. La família de la valenciana, amb qui ha parlat À Punt, demana que confesse d'una vegada on està soterrat el cos.

Dimecres tindrà lloc a Cusco la vista contra l'advocat de l'homicida, que va demanar 10.000 euros a canvi de contar on està Nathaly.

La posada en llibertat d’un dels dos acusats no s'ha notificat a ningú i els pares de Nathaly Salazar se'n van assabentar aquest dijous, quan es van adreçar a la presó per a demanar de nou que els diguera on estan les restes de la seua filla i els van dir que ja estava en llibertat.

Nathaly Sazalar tenia 28 anys quan el 2017 va decidir viatjar a Hispanoamèrica per tal de conéixer les seues arrels. En arribar al Perú, va contractar els serveis d'un taxista, Jainor Huillca, com a guia. El 2 de gener del 2018 se li perd la pista.

Des d’aquell dia, deixa de comunicar-se amb els seus pares i des d'Espanya els seus progenitors comencen una lluita que va finalitzar amb la detenció del taxista. Jainor va confessar que Nathaly va morir mentre feia tirolina en el negoci d'un amic, Luzgardo Pillco, i que, espantats, van llançar el seu cadàver a un riu.

Els dos van ser jutjats i condemnats a vora dotze anys de presó per un homicidi imprudent, una pena que es va rebaixar a set anys i mig. La justícia peruana ho va considerar un accident, contràriament al que pensa la família de Nathaly.

“La meua filla no és l'única que ha sigut violada, assassinada i esquarterada. Hi ha moltes turistes més”, afirma Alexandra Ayala, mare de Nathaly Salazar.

Ens van dir que estava en llibertat, sense que s’haja comunicat a ningú. Fins i tot el jutge s’ha sorprés Alexandra Ayala - Mare de la jove

Ara, cinc anys després de la mort de Nathaly i encara no saben on està el cadàver. És per això que els pares de Nathaly van intentar, de nou, que Jainor confessara, enviant un escrit a la presó. La contestació d'aquest dijous els va sorprendre: Jainor ja estava en llibertat.

“Ens van dir que estava en llibertat, sense que s’haja comunicat a ningú. Fins i tot el jutge s’ha sorprés”, lamentava la mare de la jove. “No sé on està la meua filla. Açò no és vida, que em tornen encara que siguen els ossos”, reclamava Alexandra Ayala.

L’advocat d’ells ens va demanar 10.000 dòlars per dir on estava el cos de la meua filla Alexandra Ayala - Mare de la jove

Nathaly continua desapareguda mentre l'autor de la seua mort està en llibertat i ha volgut aprofitar-se des del primer moment dels pares de la jove: “L’advocat d’ells ens va demanar 10.000 dòlars per dir on estava el cos de la meua filla”, recorda.

Davant d'aquesta actitud, els familiars van denunciar l'advocat per extorsió, però no li ha passat res. Serà el pròxim dimecres quan se'l jutge a Cusco, tot i que els pares de Nathaly han perdut l'esperança. “No ens importen els diners, volem saber on està la nostra filla”, reclamava la mare de la jove. 

També et pot interessar

stats