Condemnen a 11 anys de presó els dos detinguts per la desaparició i la mort de Nathaly Salazar al Perú

La germana de la jove valenciana assegura que recorrerà la sentència perquè “no va ser un homicidi imprudent sinó un feminicidi”.

Nathaly Salazar és una jove de Patraix a qui es va perdre la pista a Cusco, mentre practicava un esport d'aventura el gener de 2018
Nathaly Salazar és una jove de Patraix a qui es va perdre la pista a Cusco, mentre practicava un esport d'aventura el gener de 2018 / À Punt NTC

Un jutjat de Cusco (Perú) ha condemnat a 11 anys de presó els dos detinguts per la desaparició i la mort de la jove valenciana Nathaly Salazar, desapareguda fa quasi dos anys i mig. La germana, Tamara Salazar, ha avançat a Les notícies del matí que recorrerà la sentència que els fa responsables d'un homicidi imprudent.

El tribunal els ha considerat responsables dels delictes d'homicidi imprudent, robatori i encobriment. És una pena més elevada que la que sol·licitava el fiscal, però que no acontenta la família de la víctima. Tamara Salazar considera que no va ser un homicidi imprudent sinó un “feminicidi”. “No estem d'acord amb la sentència i volem que la justícia tinga en compte la investigació i les proves”, ha assenyalat.

Assegura que manté encara les esperances de saber algun dia què va passar amb la seua germana Nathaly, i “si està viva o morta”. “Açò no ha acabat, és un camí molt dur per a la família, però estem junts per a trobar justícia”, ha explicat.

Va desaparéixer a Cusco el gener de 2018

Nathaly Salazar és una jove motxillera de Patraix a qui es va perdre la pista a la ciutat de Cusco, mentre practicava un esport d'aventura el gener de 2018. Els ara condemnats van assegurar que la jove, de 28 anys, va patir un accident mortal de tirolina, i ells, que treballaven en l'empresa, van llançar el cos al riu per por de les conseqüències. El cadàver encara no s'ha trobat i la família està convençuda que no va haver-hi cap accident.

També han condemnat tant els joves com l'empresa responsable de l'activitat a indemnitzar la família de Nathaly Salazar.

També et pot interessar

stats